Димитрие Димич, студент в Юридическия факултет в Ниш, е бил

...
Димитрие Димич, студент в Юридическия факултет в Ниш, е бил
Коментари Харесай

В Сърбия арестуваха студент, нарисувал карикатури на Вучич, Гашич и Вулин

Димитрие Димич, студент в Юридическия факултет в Ниш, е бил отведен довечера в полицейския сектор „ Врачар “ в Белград. При претърсването в него са били открити плакати с карикатури на Александър Вучич, Братислав Гашич и Александър Вулин, както и надпис с името на улицата на полицейския контрольор Слободан Миленкович, който е разкрил „ случая Йовиница “, заяви „ Данас “.

Димич удостовери, че е бил арестуван на ъгъла на улиците Юзно Булевар и Небойшина.

„ Униформени служители на реда се приближиха към откъм гърба и ми желаеха персоналната карта, след което ми сложиха белезници и ме водиха в полицейския сектор във Врачар “, сподели студентът.

Полицаите претърсили раницата му.

„ В раницата ми откриха и конфискуваха четири плаката, на които бяха нарисувани карикатури на Александър Вулин, Братислав Гашич и Александър Вучич, както и улична табела с името на Слободан Миленкович “, добави арестуваният.

По думите му той е бил арестуван в полицейския сектор съвсем четири часа, след което са му издали уверение за иззетите движимости и са го освободили.

Димич е прочут на обществеността с многодневната си гладна стачка в средата на юли в парка „ Пионерски “ пред седалището на президента на републиката.

Тогава той съобщи пред медиите, че претекстовете му са обич към страната и поддръжка на настояванията на митинга „ Сърбия против насилието “, както и че режимът „ убива Сърбия “, като популяризира принуждение и ненавист посредством медиите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР