Димитър Пецов © Програма Достъп до информация Гражданският активист и

...
Димитър Пецов © Програма Достъп до информация Гражданският активист и
Коментари Харесай

Активистът от Силистра Димитър Пецов вече е обвиняем

Димитър Пецов

© Програма Достъп до информация Гражданският деятел и публицист на свободна процедура от Силистра Димитър Пецов е бил упрекнат в понеделник следобяд в нелегално държане на опиати. Наложена му е най-леката мярка за неотклонение - подписка.

Миналата седмица Димитър Пецов самичък заяви във facebook, че на 2 май е бил арестуван при съмнителни условия от полицията, а в джоба на шофьорската седалка на автомобила му са открити четири типа опиати. Пецов, който от години " тормози " локалната власт в Силистра със запитвания по отношение на разходването на обществени средства, дефинира случая като режисура и го обвърза с гражданската си позиция.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Малко преди да бъде арестуван, той беше изискал информация от Министерство на вътрешните работи за това кой е " анонимният " донор, спонсорирал локалната полиция с храна и питиета.

Юристи разясниха пред " Капитал ", че в дейностите на полицията по случая има редица неясноти, които ускоряват подозренията, че в тази ситуация се касае за режисура.

В края на предходната седмица Димитър Пецов е получил призовка за понеделник следобяд, когато му е предявено обвиняването за нелегално държане на опиати. " Капитал " научи, че полицията е работила по сигнал, подаден по телефон 112. Въпреки това автомобилът му не е бил претърсен по разпоредбите на наказателния развой, а му е било разпоредено да го закара до полицейското ръководство, като до него седнал служител на реда. Чак пред полицията почнало претършуване на автомобила, което по думите на Пецов било предначертано, тъй като изглеждало, че служителите на реда знаели къде да търсят и какво ще намерят.

Oт два източника " Капитал " научи, че Главна дирекция " Национална полиция " е почнала вътрешна инспекция на дейностите на локалната полиция по случая.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР