Димитър Манолов от КТ Подкрепа в Денят започва с Георги

...
Димитър Манолов от КТ Подкрепа в Денят започва с Георги
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Доходите са толкова много назад, че ни трябват много години да растат в такава пропорция

Димитър Манолов от КТ " Подкрепа " в " Денят стартира с Георги Любенов " разяснява водещи тематики, измежду които и злощастната злополука на ул. " Никола Габровски ", при която лидерът на рейс 94 загуби схващане и блъсна жена на пешеходна пътека. Според него на водача просто " не са му стигнали силите ". Причината съгласно него е следната:

" Извънредният труд по закон е стеснен. Ограничение, което в предприятията на софийски градски превоз не се съблюдава, не тъй като шефовете на тези сдружения са безусловно неприятни хора, а тъй като няма кой да работи ".

По думите му в столичния автотранспорт работят с 200 души по-малко от нужния потенциал. По отношение на митингите в бранша с искане за по-високи заплати, Манолов сподели, че:

" Малкото по-високите приходи там са на цената на чудовищния ексклузивен труд, който тези хора поставят ", убеден е синдикалистът.

По тематиката за приходите през новата година, Димитър Манолов уточни, че " приходите са толкоз доста обратно, че ни трябват доста години да порастват в такава съразмерност. Дали ще се случи - не знам ".

Според него е неуместно изказванието, че равнището на безработицата ще се увеличи.

" Това са парадокси, че безработицата ще се повиши. Това го слушаме най-малко 30 години, се споделя тази драма и тя в никакъв случай не се случва. Обратно. Ние в България от ден на ден ще имаме недостиг на служащи, за което сами сме си отговорни. Ние знаем, че 2 000 000 българи се изнесоха отвън страната ни. Те раждат децата си в България ", уточни водачът на КТ " Подкрепа ".

За вноса на " виетнамски служащи " Манолов сподели, че това не е добра концепция.

" Тази история с импорт на служащи не е довела никого до добър край и нас няма да ни докара, само че историята учи, че никой не се учи от историята ", безапелационен беше той.

" Виждаме какви проблеми има в цяла Европа с мигранти-работници и това ще ни се случи и на нас ", означи президентът на КТ " Подкрепа ".

Според правилник в Европейския парламент, държавният бюджет би трябвало да поддържа държавните предприятия.

" Българският държавен бюджет се въздържа от такава поддръжка ", уточни той.

Синдикалистът уточни, че в случай че билетът за градския превоз стане от 1,60 лева на 5,60 - " нещата ще си дойдат по местата ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР