Димитър Кузманов откри победоносно своето участие на Чаланджъра в Генуа

...
Димитър Кузманов откри победоносно своето участие на Чаланджъра в Генуа
Коментари Харесай

Андреев донесе нов български успех в Генуа и ще дебютира в топ 300 на света!

Димитър Кузманов откри победоносно своето присъединяване на Чаланджъра в Генуа по-рано през днешния ден, само че българските изяви на шампионата надалеч не се изчерпваха единствено с това. Веднага след него на корта излезе Адриан Андреев, който имаше сложната задача да се изправи против локалния представител Салваторе Карузо. Бившият номер 76 можеше да се похвали с победи над играчи от ранга на Феликс Оже-Аласим и Борна Чорич, както и с две достигания до третия кръг на съревнования от Големия Шлем, но младият ни гений по никакъв метод не изглеждаше респектиран от визитката на своя конкурент и го надигра в тричасова борба - 7:6(3) 1:6 6:4.

По този метод българинът си обезпечи среща с 64-тия в международната класация Корентен Муте, чиито мощни изяви му разрешиха през предходната седмица да завоюва трофея в Шчечин, а напълно неотдавна той се трансформира и в първия " благополучен губещ " в историята на US Open, който доближава до осминафиналите на шампионата.

Началото беше ослепително за Ади, защото Карузо се усещаше извънредно нерешителен в ударите си и изрично софиянецът показваше доста по-голяма непоклатимост от дъното на корта. Андреев миксираше чудесно с играта с къси топки, които хващаха неопитен опитния му противник и резултатът набъбна до 4:0 в интерес на младока. Изведнъж италианецът се окопити и беше негов ред да наложи известна доминация на корта, която го води до паритета при 4:4 и в последна сметка тайбрек щеше да реши изхода на откриващата част. В него по-опитният тенисист осъществя ранен мини пробив, единствено че последваха шест следващи точки в актива на Ади и той закономерно се откъсна напред в обособените сетове.

За страдание, то локалният любим продължи да повишава нивото си и неточностите изцяло отсъстваха от неговата страна на мрежата. Ветеранът насочваше отиграванията си наоколо до страничните линии и съвсем постоянно придаваше нужната дълбочина на топката, което създаваше съществени компликации на Андреев и силите на нашия съотечественик стигнаха за спечелването на единствено един гейм във втората част.

Решителният сет предложи съществено количество драма, като непроменяемо Адриан поемаше самодейността, само че тогавашният член на топ 100 не спираше да се бори и на два пъти се връщаше от брейк пасив. Кулминацията пристигна при 5:4 гейма в интерес на българина, когато Карузо отрази цели три мачбола, само че най-после се пропука съдбовно, допускайки двойна неточност и успеха беше за нашето момче.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР