Димитър Кузманов имаше шанса през тази седмица да се състезава

...
Димитър Кузманов имаше шанса през тази седмица да се състезава
Коментари Харесай

Успешни стъпки на тревата: Кузманов е шампион на демонстративния турнир в Ливърпул!

Димитър Кузманов имаше шанса през тази седмица да се състезава на най-стария показателен тенис шампионат, откакто получи покана от уредниците в Ливърпъл. Събитието е неизменима част от тенис календара през последните 20 години и в него са вземали присъединяване някогашни водачи в международната класация, измежду които са Новак Джокович и Марат Сафин. Надпреварата се организира на тревни кортове, което беше основната причина да бъде предпочена от втората ни ракета, с цел да бъде оптимално добра неговата подготовка за идния Уимбълдън.

Досега Мико в никакъв случай не беше печелил мач върху тази настилка, само че съумя да преобърне тези тендеции и през миналите два дни съумя да надиграе двама от огромните млади гении на английския тенис, а точно Патрик Брейди (8-7 гейма) и Илая Порицки (8-2 гейма), с което си подсигурява място във финалната среща.

Там го очакваше дуел с ветерана Маркъс Уилис, който изуми тенис света с рейда си на Уимбълдън през 2017-та година, когато реализира общо шест победи в квалфикациите и доближи до втория кръг на главната скица, където отстъпи на Роджър Федерер.

Битката сред двамата финалисти протече извънредно равностойно, като Кузманов пръв осъществя пробив и справедливо завоюва първия сет, само че локалният любим измъкна тайбрека на втората част и първенецът щеше да бъде избран в супер тайбрек до 10 точки. Там никой от двамата не трепна до резултат от 10:10, единствено че родният ни представител осъществя два следващи блестящи минаващи удара и можеше да се поздрави с първата си купа на трева.

От идния понеделник пък за пловдивчанина следва присъединяване в пресявките на Уимбълдън, а още на следващия ден ще стана известно кой ще е неговият дебютен противник в третия " мейджър " шампионат през сезона.
View this post on Instagram

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР