Димитър Кузманов беше намерил оптималната си форма в края на

...
Димитър Кузманов беше намерил оптималната си форма в края на
Коментари Харесай

Жребият в Задар: Кузманов открива клей сезона срещу тежък съперник

Димитър Кузманов беше намерил оптималната си форма в края на предишния месец, когато доближи до финала на Чаланджъра в индийския град Бенгалуру. Там Мико отстъпи на топ поставения Александър Вукич, само че затвърди сериозния си напредък през последните месеци на твърди кортове и справедливо се завърна в топ 200. Тогава обаче втората ни ракета получи лека контузия по време на последвалото си присъединяване в Купа " Дейвис " и нямаше опция да пътува по шампионатите през последните три седмици.

Тези проблеми към този момент наподобява са зад тила на българина, защото той ще се завърне в игра на конкуренцията в град Задар, която ще се организира на обичания му клей. Именно оттова са едни от най-хубавите мемоари в професионална кариера на пловдивчанина, който през предходната година се класира за дебютния си Чаланджър край на същото място и остана на няколко точки от купата, губейки от Никола Милойевич в тайбрека на решителния сет.

Кузманов е подложен под номер седем в главната скица, само че жребият надалеч не беше благоразположен към него. Родният ни представител ще би трябвало да премери сили с коравия босненец Нерман Фатич още в откриващата си среща, а този конкурент е добре прочут за нашия народен играч, като точно Фатич надви в последната среща сред двамата.

При възможна победа, то за нашия съотечественик следва надалеч по-лесно тестване, срещайки един всред локалния представител Мили Поличак (номер 1498) и тенисист минал през квалификациите. На четвъртфиналите пък е вероятен дуел с Андрей Мартин, чийто път в спорта върви към край и към този момент не има класата, която в миналото му разреши да влезе в топ 100.

Втората ни ракета попадна в горната половина, където лидер е Джанлука Магер. Несъмнено това е огромният любимец за купата и истината е, че италианецът играе надалеч по-често в ATP Тура, в сравнение с сходни надпревари. Любопитна детайлност е наличието на Никола Милойевич в другия поток на схемата и на доктрина съществува късмет да забележим повтаряне на миналогодишния мач за трофея.

Ето я и цялостната скица в Задар:

Zadar Challenger 80 Main draw singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР