Димитър Ковачевски е министър-председател на Република Северна Македония от 8

...
Димитър Ковачевски е министър-председател на Република Северна Македония от 8
Коментари Харесай

Кирил Петков: За първи път Ковачевски заяви готовност да вкара българите в Северна Македония в тяхната конституция

Димитър Ковачевски е министър-председател на Република Северна Македония от 8 дни, 4 от които той прекара с българското държавно управление. Това демонстрира предпочитание да се свърши работа. Министрите, които пристигнаха, бяха огромен брой и имахме голям прогрес в диалозите. Това сподели министър председателят Кирил Петков в Народното събрание. По искане на ГЕРБ-СДС народните представители взеха решение да го извикат по тематиката за двустранните ни връзки с Република Северна Македония.

„ Подписахме три меморандума, които бяха в основните за нас браншове земеделие, дребни и междинни предприятия и Коридор номер 8. Ние по никакъв метод не пренебрегваме българската позиция. Напротив. По време на полемиките за стопанска система, инфраструктура, просвета, говорихме и по тезите, значими за нас. За първи път Ковачевски сподели, че не вижда проблеми с вкарването на българите в Република Северна Македония в тяхната конституция. Не се обвърза с време, само че го разгласи ", уточни Петков.

Той съобщи като различен огромен прогрес, че към този момент не се приказва за 5 плюс 1, а за 4 плюс 1. „ Също по този начин Ние организирахме календар на срещи на всеки седем дни. Радвам се, че даже в историческата комисия потвърдиха, че ще имат три срещи в идващите няколко месеца. Те самите заявиха, че тази нова сила на градивен разговор ще донесе доста положителни резултати”, добави министър председателят.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР