Димитър Костов чака шест години жизненоважния орган, през които живее

...
Димитър Костов чака шест години жизненоважния орган, през които живее
Коментари Харесай

След години чакане: Димитър Костов получи ново сърце, държавата пое трансплантацията

Димитър Костов чака шест години жизненоважния орган, през които живее с изкуствено сърце. Срокът за използването му обаче изтича, а той научава, че може да получи ново сърце в болница в Сан Диего. Здравната каса у нас отпуска средства за интервенцията и на 4 август мъжът отпътува с вярата за нов живот.

" Мечтата след осем години най-сетне се сбъдна, тази вечер хвърча ", сподели той пред преди да замине за Съединени американски щати. И се пошегува: " Е, пропуснах шанса да пътувам с круиз с балерини, само че по този начин е било писано ".

По време и преди интервенцията Костов бил спокоен. Операцията завършва сполучливо, а до младия мъж неразделно от самото начало са близки и другари. " Много добре мина, все едно аз се родих с ново сърце ", споделя майка му Благодарна Костова. 

Предстоят седмици на възобновяване, изясни доктор Йордан Македонски от УМБАЛ " Проф. доктор Александър Чирков ", който придружи пациента до Сан Диего. 

Хирурзи, диетолози, психолог, обществен служащ са ангажирани да наблюдават положението на мъжа. " Техният проект е една седмица да седи в реанимацията, по-късно две седмици в болничното заведение, а по-късно ще има жилище покрай болничното заведение за прегледите ", добави доктор Македонски пред. 

Част от сумата за престой, полети и възобновяване е събрана от дарения, a акцията продължава.

" Да може с него да изкара 100 години ", пожелава му неговата майка. Ако всичко с Димитър Костов е наред, той ще е още веднъж на родна земя след няколко месеца.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР