Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната

...
Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната
Коментари Харесай

Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната палата

Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за ръководител на Сметната палата, заяви пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова. Тя посочи, че срокът за номинации изтича през днешния ден. Кандидатурата на Главчев през днешния ден ще бъде импортирана в деловодството на Народното събрание.
 
Десислава Атанасова добави, че номинацията е утвърдена от ръководещия сътрудник " Продължаваме промяната - Демократична България ". Засега не е известно дали обединението ще има своя кандидатура за ръководител на институцията.
 
Срокът за внасяне на номинации в деловодството на Народното събрание изтича през днешния ден в 18.00 часа. В петък той беше продължен за повторно, откакто до вечерта на 7 юли единствената импортирана кандидатура беше тази на Нина Стоименова, издигната от " Възраждане ".
 
С проекторешението за удължение на периода депутатите дефинираха до избора на нов ръководител длъжността да извършва Горица Грънчарова-Кожарева, бивш заместител на Цветков, а след отстраняването му краткотрайно изпълняваща длъжността му.
 
Димитър Главчев беше един от първите депутати на ГЕРБ от основаването на партията и влизането ѝ в Народното събрание. През 2017 година беше определен за ръководител на 44 Народно събрание, само че няколко месеца по-късно беше отхвърлен със скандал поради това, че бе лишил думата на Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.
 
Тогава той се отхвърли и от депутатското си място, а по-късно не се е кандидатирал в партийните листи на ГЕРБ. Мандатът на досегашния ръководител на Сметната палата Цветан Цветков изтече още през 2022 година, само че парламентарната рецесия стана причина за закъснение на естествения избор - както и на серия от други основни институции, чакащи промяна от години.
 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР