Димитър Димитров се класира за финала на прескок при мъжете

...
Димитър Димитров се класира за финала на прескок при мъжете
Коментари Харесай

Димитър Димитров се класира за финала на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Кайро

Димитър Димитров се класира за финала на прескок при мъжете на Световната купа по спортна гимнастика в Кайро (Египет), която е олимпийска подготовка за Игрите в Париж 2024. Така България има двама финалисти, откакто през вчерашния ден Валентина Георгиева си обезпечи място в конкуренцията за оценките на прескок.

Националът влиза измежду осемте най-хубави с шести по мощ резултат от 14.330 точки. Другият българин Един Пенев е 14-и с 14.080 точки.

Първи в пресявките на прескок е международният и европейски първенец Артур Давтян (Армения) с 15.000 точки.

Има възможност Пенев да влезе на финала на земна гимнастика, защото е първа запаса, а един от другите финалисти е с травма. Това обаче още не е доказано публично.

Вчера след година и половина неявяване и претърпяна интервенция на коляното най-хубавата българска състезателка Валентина Георгиева се завърна в спорта и се класира за финала на прескок при дамите.

Представянето на българските състезатели е извънредно огромен триумф, защото конкуренцията е голяма и на всеки апарат вземат участие сред 50 и 60 гимнастици.

На висилка Йордан Александров е 36-и с 11.570 точки, а на успоредка Божидар Златанов беше оценен с 12.500 и е 28-и, а Александров остана 34-и с 12.270 точки, откакто паднаха от уреда.

При дамите на греда Йоана Янкова има 8.900 точки, което й отреди 62-а позиция, а на земя получи 10.730 и се класира 42-а.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР