Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров отново рамо до

...
Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров отново рамо до
Коментари Харесай

Защо пък не?!

Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров още веднъж един до друг. Както беше на терена, само че този път отпред на българския футбол. " Трите коня ", които водеха и направляваха " каляската " на националния ни тим в един от последните му положителни интервали.

Всъщност - в последния подобен.
 Димитър Бербатов публично се кандидатира за президент на БФС! Обновена
Димитър Бербатов публично се кандидатира за президент на БФС!

С него са Мартин Петров и Стилиян Петров

Трябва ли да изброяваме достиженията на всеки от тях поотделно? Ако някой е почитател на статистиката, дано го направи. Всеки в страната е наясно с чувството за горделивост, за насладата, която всеки от тримата ни носеше - като почитатели и българи.

Вероятно, в случай че знаехме какъв интервал ще последва за представителния ни отбор, щяхме доста повече да почитаме и ценим постигнатото от тях.
 Снимка 528851
Източник:

Това, че Стилиян беше капитан на един от шотландските грандове. Че бе подобен и на тим от Висшата лига. Че се трансформира в една от задграничните митове на Острова. В неоспорима големина. Това, че пребори всичко в професионалната си кариера, а по-късно прескочи и най-високото персонално затруднение, осмелило се да застане на пътя му.
 Снимка 230957
Източник:

" Светкавицата " Мартин Петров , както един път беше писал за него Мартин Самюъл в английската преса. Който още преди да заиграе в Манчестър Сити към този момент беше звезда. И футболистите в Атлетико до ден-днешен се радват, че са имали достойнството и удоволствието да играят един до друг с него. Че Кун Агуеро приказва за Мартин по този начин, приравнявайки го към най-големите футболисти, паралелно до които изобщо е имал опцията да бъде. Че се чуват регулярно с Хосеп Гуардиола и взаимно се вслушват в препоръките си, касаещи най-популярната игра в света.
 Снимка 399571
Източник:

А какво да кажем за Бербатов ? Не, не вършим последователност сред тримата. Не ги съпоставяме. Но по кое време още веднъж българин ще бъде голмайстор на Висшата лига? Кога български футболист ще вкара хеттрик на Ливърпул, а един от головете от този дуел към момента се дават за образец и остават вечно в историята. Кога Пеле ще се здрависа с наш нападател и ще му каже, че се радва да го види най-накрая и онлайн? Мегазвезда. Такива имаме единствено няколко в историята си. Единственият мотив против него у нас - отводът от националния тим. Нека кажем единствено това по тематиката: Който е на негово място някой път, дано разяснява и подлага на критика. Останалото е безмълвие, както е споделил поетът.
 Снимка 251727
Източник:

Сега мегазвездата прави внезапен завой с един дръзновен, по-скоро предстоящ ход. Много критици на Острова желаеха да го видят в амплоато на треньор. Казвайки, че разполага с философия за играта, която ще бъде чудесно да се трансферира и върху идните генерации.

Димитър Бербатов избра нещо друго. Съвсем друго.
 Снимка 528855
Източник:

Повярва в личните си думи - че футболът ни има потребност от незабавна, съответна, професионална интервенция, до момента в който напълно не сме му изпуснали края.

Че има потребност от съществена смяна.

На всички в залата през вчерашния ден евентуално се струваше, че той фактически мисли това. Че не изрича следващото факсимиле. За да се хареса някому. А и няма причина да го прави, откакто неведнъж е бил в ролята на антигерой в нашата " футболна христоматия ". Може да се каже, че е привикнал да има сходни безпочвени систематизирания по негов адрес.

Както беше привикнал и най-великият футболист в историята ни .
 Снимка 528840
Източник:

На чисто прочувствено равнище , е доста ефектно събирането още веднъж на тримата ни славни футболисти. Обединени от обща, огромна, може би съдбоносна цел.
 Снимка 313672
Източник:

На процедура обаче те ще се нуждаят от извънредно професионален, изпитан в борби екип. Защото за сериозните зародили проблеми в бъдеще, в случай че Димитър Бербатов бъде определен, единствено с страст няма да е допустимо да се случат нещата. Ще е нужен управителен опит. Отраканост и от тази позиция. Така че можем да се надяваме, че Бербатов е избрал и точният, задоволителен способен състав и в тази тенденция.

Като един същински селекционер, той получава опцията да излезе с вид за една брилянтна селекция. Определяща. Най-важната. В опит да завоюва привидно съвсем невъзможна да продобиване борба.

За бъдещето националния ни тим. За бъдещето на българския футбол.
 Снимка 313673
Източник:

За връщането на тези горделивост и чест, за които стана дума първоначално.

За окончателното заличаване на пренебрежителния метод сега към първия тим на страната ни. Към клубния ни футбол изобщо.

За връзките с УЕФА в толкоз динамичната в последно време интернационална конюнктура.

Лобито на България пред останалите страни.

Професионализъм в изявленията за националния тим и за българския футбол.

Професионализъм в мненията на формалните лица след срещите на отбора ни.

Професионализъм в провеждането на събитията, свързани с Българския футболен съюз.

Тотална изясненост и бистрота на всичко, протичащо се под покрива на новите мултимилионни постройки в Бояна.

Точен план на всяка разходвана стотинка от централата.

Висока степен на организация при семействата на страната ни на другарски мачове, специфични събития, конференции, визити на публични лица от УЕФА или футболни централи на други страни.

И най-много - почтеност . Отговорност пред обществеността за свършената работа, само че и за пропуснатите изгоди. И минусите на ръководството. С посочени причини за това по какъв начин те могат да бъдат поправени в бъдеще.
 Снимка 528838
Източник:

Сложно е. Трудно е. Няма да е леко за никого.

Има доста аргументи за всеки от актуалните и бъдещите претенденти за позицията да бъдат или пък да не бъдат избирани.

Но нека всички осъзнават значимостта на това решение. Защото преди време си казвахме, че ще го мислим, в случай че някой ден напълно изпаднем в " трета глуха " и ни няма на сцената. Ами няма ни. Никъде.

Под нечии палец сме на европейската и международна карта . А това не може да е ориста на българския футбол. Никой не желае да бъде по този начин.

Защо тъкмо Димитър Бербатов? А за какво пък не?!
 Снимка 423407
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР