Дилан Вандерсникт (24 г.), бивш заместник-председател на младежката организация на

...
Дилан Вандерсникт (24 г.), бивш заместник-председател на младежката организация на
Коментари Харесай

Забъркал скандал с расистка карикатура млад белгийски политик се самоуби

Дилан Вандерсникт (24 г.), някогашен заместник-председател на младежката организация на най-голямата белгийска партия Нов фламандски алианс (НФА), е открит мъртъв и наподобява става дума за самоубийство. Това оповестяват локални медии, като означават, че младежът е бил част от партийната организация в продължение на осем години.

През май Вандерсникт помести във Фейсбук подигравка, на която рисуван арабски шейх е в полова поза с русокосо момиче, чието лице наподобява е взето от нечия фотография. Жалба против карикатурата подаде студентка от Белгийската работническа партия, която се разпозна на колажа. Тя изясни, че дейностите против нея са провокирани от присъединяване й в митинг против политиката на държавния секретар по убежището и миграцията Тео Франкен НФА.

Карикатурата на Вандерсникт съдържаше надписа "Бежанци, добре пристигнали. Културното обогатяване е несъмнено ". Впоследствие студентката подаде тъжби в полицията, до управлението на университета и до кварталния експерт против радикализацията. От НФА се разграничиха от Вандерсникт, а той заяви, че се е извинил. В идващите месеци младежът е напуснал поста си в НФА и се е включил към малко известно фламандско националистическо придвижване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР