“Дигитално обучение на учениците само в рамките на няколко месеца

...
“Дигитално обучение на учениците само в рамките на няколко месеца
Коментари Харесай

Масово увеличаване на късогледството при децата, заради дигитално обучение

“Дигитално образование на учениците единствено в границите на няколко месеца е довело до всеобщо увеличение на късогледството ”, това съобщи пред БНР  доцент доктор Александър Оскар, шеф на Клиниката по очни заболявания в „ Александровска болница “.

„ Не може да пренебрегнем обстоятелството, че отдалеченото образование изисква в допълнение напрежение заради обстоятелството, че децата би трябвало да седят няколко часа на компютър. В огромна част от случаите на цифрови устройства. А точно мобилните цифрови устройства са извънредно рискови. Изключително натоварващи както за зрителната система, по този начин и като цяло за детския организъм “, уточни още доц.Оскар.

По думите на експерта, човешкото око и човешкият мозък би трябвало да се приспособяват към действителността.  “За нас някак е необичайно и ние залитаме от едната на другата прекаленост, до момента в който намерим рационалния баланс сред това въобще да не използваме цифровите устройства или напълно пък да използваме цифровите устройства. За тези месеци, когато имаше отдалечено довеждане докрай на учениците се следи пик във връзка с късогледството “, уточни още доцент Оскар.

Съветът към родителите на офталмолога е, когато се постанова да се употребяват цифрови устройства, да се употребяват рационално. Той  добавя, че компютърът и десктопът постоянно са за предпочитане пред мобилно устройство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР