Дигитални уроци, онлайн игри и консултации предлагат учители от Свищов

Дигитални уроци, онлайн игри и консултации предлагат учители от Свищов ...

Учители от Свищов ще помагат и на децата от градините.

Дигитални уроци, онлайн игри и консултации предлагат учители от Свищов на децата от детските градини и техните родители. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Образователния отдел на Общината и увериха, че проявяват необходимата отговорност във връзка с продължаващото извънредно положение в страната и правят всичко възможно, за да помогнат на майките и татковците, които са вкъщи със своите малчугани. Педагогическите специалисти не прекъсват добрата комуникация с децата и техните родители, като създават организация за реализиране на дистанционна педагогическа работа.
„Комуникацията е възможна чрез електронна поща, социални мрежи и други, при което на децата в домашни условия се оказва подкрепа за подготовка и упражнения. Не забравяме, че основната форма на взаимодействие в детската градина е играта. Вече са предоставени линкове за достъп до електронните ресурси на издателствата, с които работим. През следващите седмици педагогическите специалисти ще използват всички алтернативни варианти за учене, преподаване и игра от разстояние, ще използват разработени от тях, упражнения и задачи с игрови характер, които ще изпращат на родителите, ще разпространяват електронни разработки на дидактични игри по математика и български език, логопедични карти, конструктивни занимания. Ще предоставят постоянно информация за децата и родителите, ще дават нужните указания и практически съвети за изпълнението на поставените задачи. Директорите ще изготвят времеви график за консултиране на родителите от съответните учители за обратна връзка от постигнатите резултати и/или срещнати трудности при усвояване на заниманията. Призоваваме децата и родителите да бъдат активни като следят и търсят обратна връзка за изпълнението на задачите“, се казва в обръщението на педагозите.
За останалите населени места, учителите ще разпространят материали, с които децата разполагат в детските градини със съответни указания за работа по тях до децата и техните родители. Ще има и обратна връзка, учителите ще консултират онези, които се затруднят при усвояване на заниманията. При заявено желание ще се организират и индивидуални консултации.

Източник: actualno.com