„Дигитална Европа - изследвания и иновации“ е темата на неформалната

...
„Дигитална Европа - изследвания и иновации“ е темата на неформалната
Коментари Харесай

Вижте каква вечеря се организира за лидерите на 28-те държави от ЕС

„ Дигитална Европа - проучвания и нововъведения “ е тематиката на неофициалната вечеря на европейските водачи в София на 16 май 2018 година Тя е проведена по покана на Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет а хазаин е Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, министър-председател на България.

Държавните и държавни ръководители на 28-те страни членки на Европейския съюз ще се срещнат в зала „ Джон Атанасов “ на “София Тех Парк “, в навечерието на огромната Среща на върха на 17 май.



Снимка: EU2018BG

Мястото е знаково за развиването на науката, предприемачеството и модерните технологии в България. Емблематична е и залата, носеща името на основателя на първия компютър - Джон Атанасов, който е с български корени.

В синхрон с новаторския дух на „ София Тех Парк “ е и масата, към която ще седнат гостите. Тя е направена от плоскости от новаторски материал - реборд (re-board), въз основата на рециклиран картон. Материалът има здрава конструкция, само че в това време е извънредно олекотен.



Снимка: EU2018BG


Снимка: EU2018BG

Малко преди да се отдръпват, водачите на страните членки ще напишат върху масата пред себе си своите послания - алегорична диря от историческата среща в София. Плоскостите ще бъдат разглобени, рамкирани и изложени на особено място, отдадено на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз с цел да може всеки, който желае, да ги види.


Снимка: EU2018BG


Снимка: EU2018BG

Дигитална Европа е един от четирите целта на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 и на Триото, в което страната ни взе участие дружно с Естония и Австрия. Това е и една от главните тематики в общоевропейския дневен ред и от „ Програмата на водачите “.

Лидерите от Европейски Съюз избраха да посветят дебата си в София на цифровизацията, която става все по-важна за всекидневието на 500-те милиона европейски жители. От една страна Европа не може да си разреши закъснение в съпоставения с другите развити стопански системи, а от друга –иновациите и високите технологии от ден на ден ще дефинират качеството и стандарта на живот. Развитието на изкуствения разсъдък в частност поражда освен стопански прогрес и очаквания (например за по-добро опазване на здравето, по-безопасен превоз, по-чиста околна среда, повече стабилно земеделие и др.), само че и етични въпроси във връзка с опазване на публичните полезности. Защитата на персоналните данни става все по-важна, само че и все по-трудна с бързото развиване на нови форми за връзка.

Освен цифровизацията, ръководителите на 28-те в София ще разискват и бъдещето на интернационалното съглашение с Иран, след отдръпването на Съединени американски щати. Те ще обсъдят и комерсиалните връзки със Съединени американски щати. Съединени американски щати отсрочи решението си да наложи рестрикции за вноса на алуминий и стомана от Европейския Съюз за 1 юни, и Лидерите на 28е ще обсъдят дали и какви ответни ограничения може да предприеме Европейския Съюз, в случай че решението на Съединени американски щати влезе в действие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР