Дигитализация и иновативни решения са бъдещето на семейния бизнес според

...
Дигитализация и иновативни решения са бъдещето на семейния бизнес според
Коментари Харесай

PWC: Новото поколение на семейния бизнес преследва дигитална трансформация

Дигитализация и новаторски решения са бъдещето на фамилния бизнес съгласно проучването на PwC

[Shutterstock] 7%
считат, че фамилният бизнес има подобаваща тактика за цифровата епоха
75%
имат огромни проекти за разгръщане на бизнеса
82%
смятат, че нововъведението е основна
26%
от предходното генерации среща проблем с концепциите на младите Още по тематиката
Мариана Дамова, " Мозайка ":

Дигитализацията във фирмено разузнаване оказва помощ за вземането на по-верни решения
21 дек 2017
Да направиш живота си по-цветен

Даниел Георгиев, Васил Альошин и Стефан Кръстев основават програмен продукт, който оказва помощ на хората с далтонизъм
15 дек 2017
Готови ли сте за революцията

Дигитализацията към този момент прекатурва метода, по който се създава и продава. Прозорецът за благоприятни условия е необятно отворен за всички, а опасността е мнозина да останат зад борда
6 окт 2017
Аруп Банерджи: Вече можеш да произвеждаш там, където е пазарът

Регионалния шеф за Европейски Съюз на Световната банка за новите благоприятни условия от Индустрия 4.0
6 окт 2017
Индустрия 4.0: Ключът е в шерването на хрумвания сред фирмите и работа с данни

Бизнесът би трябвало да е квалифициран за гражданска война, не за промени, считат участниците в конференцията
28 сеп 2017
Индустрия 4.0: Технологичното бъдеще към този момент е тук, би трябвало да се приспособяваме

В България има инженери, само че вложенията са малко, показаха участници в конференцията
28 сеп 2017
Дигитална еволюция, а не гражданска война

Едва 10% от световните компании се самоопределят като напълно цифровизирани
20 май 2017
Новото потомство притежатели на фамилен бизнес има ясна визия за бъдещето на компанията и хрумвания за нейното развиване. Това демонстрира ново проучване на консултантската компания Pricewaterhouse Coopers (PwC) в 21 страни в света. Наследниците на фамилния бизнес се разграничават в метода си към продължаването на бизнеса, само че всички държат да бъде създадена и приложена бизнес тактика, както и да има средно- и дълготраен проект за осъществяване. За това те разчитат главно на принадлежности за цифровизация, иновативност и създаване на професионални практики, излиза наяве от проучването.

Нивото на цифровизация дефинира развиването

Като част от " цифровото потомство " младите виждат дигитализацията като неизбежна, само че за разлика от родителите си създават тактики да я трансфорат в основа за позитивна смяна и напредък. Според данните на проучването е по-вероятно те да получат поле за изява, в случай че предходното потомство признава, че среща компликации в продължаването и развиването на бизнеса си в цифровата епоха. В този случай новото потомство поема ролята на мотор на софтуерна иновация в границите на фамилния бизнес, а първата стъпка в това нормално е ориентирана към онлайн продажби, маркетинг, връзки с клиентите и наличие в обществените платформи.

" Работата ми е да развъртвам пазарното ни позициониране, да осъществявам плануваните ни планове и да преориентирам маркетинговите ни начинания ", разяснява Харли Поу, щерка на създателя на филипинската POW Construction and Development Corporation. " Родителите ми виждат, че бизнес средата се трансформира, че идващото потомство клиенти се трансформира и че цифровата технология революционизира метода на другарство с клиентите, сътрудниците и пазара ", прибавя Поу, която не среща проблем с прокарването на концепциите си за ръководство на фамилния бизнес.

Новото потомство държи на професионални мениджъри...

Голяма част от интервюираните за проучването имат подобаващото обучение, с цел да ръководят фамилния бизнес. За тези, които имат MBA или друга степен по бизнес мениджмънт, професионалното ръководство на фамилното дружество е от значително значение.

Заради това някои се отделят от концепцията за " фамилен бизнес " и избират да имат роля на притежатели с по-малко функционалности. " За нас целта е да бъдем положителни притежатели. Това значи да наемаме хора по-умни от нас, да държим надзор на верните места и да ги оставим да си правят работата ", разяснява участник в проучването.

...и разрастването

Разрастването на бизнеса и развиването на нови артикули е една от най-силните за новото потомство сфери. Обикновено по-високото обучение на наследниците на бизнеса подтиква експанзията, а фактът, че доста от тях са учили или имат повече опит от родителите си в чужбина, прави развиването на планове на нови географски местоположения по-вероятно и сполучливо.

Четири типа метод

Според анализаторите могат да бъдат разграничени четири типа метод към фамилния бизнес и развиването му. Една част от новото потомство избира да следва стандартния път и да продължи бизнеса стабилно без фрапантни промени. 35% от интервюираните се концентрират върху иновация и цялостна смяна в ръководството. Трансформатори " поемат функции, свързани с цифровата промяна или сфери като брандиране и маркетинг, което покoлението на техните родители не е приоритизирало ".

Третият метод е този на така наречен бизнесмени, които стартират и ръководят обособен план в границите на фамилното дружество или отвън него. " Новият план има чувството на стартъп, своя лична просвета и метод на работа, до момента в който разчитат на помощ и финансиране от фамилията ", написа в проучването. Една четвърт от интервюираните се дефинират като бизнесмени и са почнали обособен бизнес. Характерно за тях е да започват бизнес, който фрапантно се разграничава от фамилния. Обикновено новите планове са в софтуерния бранш със обществен детайл. За проучването

" Same passion, different path " ( " Същата пристрастеност, друг път " - бел. авт.) е тазгодишният отчет на PwC, част от поредицата проучвания на компанията, ориентирана към смяната в бизнес управлението. За проучването в границите на интервала август - октомври са интервюирани чиновници от над 300 фамилни компании с годишен доход най-малко 25 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР