Дигитален талон синя и зелена зона ще има в София.

...
Дигитален талон синя и зелена зона ще има в София.
Коментари Харесай

Подготвят дигитален талон за синя и зелена зона в София

Дигитален ваучър синя и зелена зона ще има в София. Това е решението на Столичният общински съвет, а Центърът за градска подвижност (ЦГМ) ще създаде тази концепция.

Този се прави, с цел да се улеснят жителите при заплащане, които не са клиенти на нито един от мобилните оператори. В момента, с цел да се изпрати SMS до 1302 или 1303, човек би трябвало да е клиент на един от тях. Шефът на ЦГМ Христиан Петров даде образец с задграничните посетители, които посещават столицата със личен автомобил или пък наемат подобен - те няма по какъв начин да заплатят таксата посредством е-съобщение. В момента с SMS заплащат 90% от хората, които употребяват зоните за паркиране, а останалите 10% - с книжен ваучър, показван числата от статистиката.

От ЦГМ оповестиха още, че са почнали подготовка за въвеждане на електронната система за таксуване в градския превоз. Осем транспортни средства от автопарка в столицата към този момент са оборудвани с камери и валидатори. Предстои това да се направи и в още 36 возила. След като проработи е-системата, въз основата на разбори на получените данни ще се вземе окончателното решение за формата на заплащане - дали пасажерите ще бъдат таксувани по отношение на времето, което са пътували в градския превоз, или пък на минало разстояние.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР