digital.bgПрез последните няколко години, смартфоните се развиха много в дизайна,

...
digital.bgПрез последните няколко години, смартфоните се развиха много в дизайна,
Коментари Харесай

10 начина да удължим живота на батерията на смартфона си

digital.bg

През последните няколко години, смарт телефоните се развиха доста в дизайна, камерата и даже процесорната мощност. За страдание, обаче не видяхме доста пробиви в технологията за батерията – нещо което е от решаващо значение, защото телефоните  имат все по-големи екрани, голям брой датчици  и все по-бързи процесори, все неща които се отразяват на живота на батерията.

 

Докато редица производители на смарт телефони оферират „ Fast charging “ и „ Power modes “, с цел да се оправят със обстановката, съответно решение към момента няма. Ето за какво от Tech Radar са решили да ни оказват помощ да извлечем максимума от батерията на нашия смарт телефон.
1. Изключете вибрациите и хаптичната противоположна връзка
Ние всички харесваме леките трептения (хаптичната противоположна връзка), до момента в който пишем на клавиатурата на смарт телефона или до момента в който натискаме капацитивните бутони, само че те хабят бързо батерията. Изключването на „ Haptic feedback “ ще ви помогне да удължите доста живота на батерията, изключително в случай че постоянно пишете известия. Вибрациите при идване на ново уведомление са друга причина за бързото изтощение на батерията на телефона. Всъщност нужна е доста повече сила от батерията, с цел да вибрира телефона, в сравнение с, с цел да прозвъни.
2. Изключете „ Always on ” за очакване на фразата „ OK Гугъл “ 
Ако задачата ви е да опазите допустимо най-дълго заряда на батерията на телефона си, не е нужно телефона ви непрекъснато да се „ ослушва “ за вашата команда, с цел да извърши функционалността за търсене. Ето по какъв начин да я изключите: Отидете до Apps > Settings > Гугъл Services > Search & Now > Voice. Кликнете върху „ OK Гугъл detection “ и изключете опцията „ Always on “.
3. Използвайте черни тапети
Ако вашият смарт телефон има AMOLED екран, потреблението на черни тапети ще ви помогне да удължите живота на батерията му. Това е по този начин, тъй като пикселите, които построяват AMOLED екраните, употребяват единствено мощността на батерията, с цел да осветяват светлите цветове и не се нуждаят от сила, с цел да покажат черния цвят.
4. Персонализирайте кои приложения могат да употребяват местоположението ви
Πoняĸoгa мoжe дa cмятaтe, чe oпциятa зa разкриване на мecтoпoлoжeниeтo ви нe e вĸлючeнa, нo тя дa paбoти. Повечето от приложенията, конфигурирани на вашия смарт телефон без значение дали работи с Android или с iOS, непрекъснато наблюдават местоположението ви. Затова проверете, също така устройствата paзпoлaгaт c oпции зa oгpaничaвaнe нa бpoя пpилoжeния, ĸoитo мoгaт дa пoлзвaт фyнĸциятa зa лoĸaция.
5. Не пропускайте актуализациите на Android
Актуализирането на приложенията може да наподобява тромава задача, само че в действителност оказва помощ за възстановяване на цялостната продуктивност на смарт телефона и живота на батерията му. Това е по този начин, тъй като разработчиците непрекъснато усъвършенстват оптимизацията на батерията и паметта. Така че се уверете, че вашият смарт телефон има конфигурирана най-новата версия на приложенията и операционната система.
6. Включете режима Airplane
Това решение не е комфортно да се ползва непрекъснато, а единствено в потребност. Включването на режима Airplane ще отреже връзката ви с външния свят, само че ще разреши на вашия смарт телефон да продължи по-дълго да употребява приложения, които не се нуждаят от връзка. Спокойно може да включите режима Airplane, в случай че не желаете да получавате позвънявания, известия или да употребявате интернет.
7. Откажете се от уиджитите
Уиджитите за Android оферират достъп до доста информация от началния екран на вашия смарт телефон. Наистина е добре да имате всичко на екрана си, само че това не се отразява добре на батерията на вашия смарт телефон. Батерията би трябвало да обезпечава непрестанно зареждане, с цел да накара тези уиджити да доставят най-новите актуализации от сървърите.
8. Изключете автоматизираните актуализации
Приложения като Gmail, Twitter или календар непрекъснато се обновяват, с цел да оферират най-новата информация. Това е належащо, в случай че не можете да си позволите да пропуснете значима информация, само че имайте поради, че това се отразява на живота на батерията. Отидете до Settings > Гугъл account и изключете автоматизираната синхронизация за приложения, които не се нуждаят от непрестанно актуализиране.
9. Новата функционалност Doze
Doze режимът е най-новото допълнение към операционната система Android и работи на устройства с Android 6.0 Marshmallow. Не е належащо да вършиме нищо, с цел да употребявате новата функционалност Doze и по принцип няма плъзгачи или настройки, които да я задействат или деактивират. Можете обаче да редактирате приложенията, които употребяват функционалността за усъвършенстване на батерията от менюто Settings. Режимът Doze работи във фонов режим на устройствата с Marshmallow и слага телефона в режим на хибернация, когато не се употребява за по-дълъг интервал от време.
10. GPS, Bluetooth, NFC
Проверете функционалностите Bluetooth, GPS, Wi-Fi, NFC и мобилни данни, в случай че не ги употребявате ги изключете.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР