digital.bgИзграждането на космически асансьори е концепция, която би намалила значително

...
digital.bgИзграждането на космически асансьори е концепция, която би намалила значително
Коментари Харесай

Възможно ли е изграждането на космически асансьор

digital.bg

Изграждането на галактически асансьори е идея, която би понижила доста цените на бъдещите задачи в галактиката ни.

Създаването на сходно оборудване е извънредно комплицирана задача, което изисква отстраняването на редица механически и инженерни проблеми, с цел да стане действителност. Въпреки това учените считат, че модерните технологии са изцяло задоволителни за проектирането на асансьор, който е ситуиран на хиляди километри от Земята.

Един от проблемите е, че ракетните мотори работят като изхвърлят маса в една посока, с цел да генерират двигателна сила в противоположната посока. От своя страна тези процеси изискват големи количества гориво и усилва цената на един кг товар в Космоса до десетки хиляди долари, оповестява TechnologyReview. По този метод възможни задачи до далечните планети в нашата вселена биха претендирали внушителни финансови вложения.

 



 

Идеята е да  бъде повдигнат кабел, който се простира от повърхността на планетата ни до самия асансьор. За построяването му ще се употребяват въглеродни нанотръби и слънчеви панели, които ще способстват за генериране на част от нужната сила. Учените считат, че даже и сега разполагаме с материали,  подобаващи за построяването на сходно оборудване, което ще бъде позиционирано на 42 хиляди от Земята.

 



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР