Съобщени нови случаи на дифтерия сред търсещи убежище, нови данни показват

...
Дифтерията е силно заразна инфекция, причинена от бактерия, наречена Corynebacterium
Коментари Харесай

Дифтерията е силно заразна инфекция, причинена от бактерия, наречена Corynebacterium diphtheriae, която произвежда токсин, който разболява хората.

Данните от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) ще натрупа допълнителен натиск върху правителството, след като беше принудено да го направи миналия месец след огнище на бактерия Legionella.

Отговаряйки на въпроси в Камарата на общините днес, министърът на имиграцията Робърт Джерик потвърди това може да минат седмици, преди хората да бъдат преместени обратно на борда на спорния кораб, който е акостирал в Дорсет.

Г-н Дженрик каза на депутатите, че хората ще бъдат преместени обратно на шлепа „възможно най-скоро“, като уточни, че проверките за безопасност не показват „повод за безпокойство“, което той каза, че очаква да се случи „в рамките на седмици“.

Продължаващото забавяне на Bibby Stockholm и потвърждаването на нови случаи на дифтерия ще дойдат като удар, след като малки лодки преминаха канала за четвърти пореден ден.

Легионерската болест уби 16 души в Полша и беше открита на шлепа за търсещи убежище - но какво Така ли?

Кийгън се подигра на публикация в социалните медии - най-новата политика

Повече от 800 мигранти прекосиха Ламанша в събота - най-големият брой за един ден досега тази година - докато 113 пристигнаха на Неделя и 286 в понеделник.

От началото на септември 1271 мигранти са били засечени да пресичат Ламанша според данни на Министерството на вътрешните работи, докато предварителната обща сума за годината досега е 21 372.

Г-н Дженрик защити правителствения имиграционен план, като каза, че той е „най-всеобхватната стратегия за справяне с този проблем в Европа“.

Той добави: „Към днешна дата пристигащите са намалели с 20 % в сравнение с миналата година и за месец август намалението е с повече от една трета."

Сметка за убежище близо £4 милиарда

Но неговият лейбърист в сянка Стивън Кинок каза, че единствената причина цифрите да са по-ниски спрямо миналата година е поради лошото време през юли и август.

„Стратегия, която зависи от времето, вероятно изобщо не е много устойчива стратегия“, каза той.

Първите търсещи убежище пристигнаха с Bibby Stockholm миналия месец, но бяха преместени отново само дни по-късно, след като тестовете разкриха, че е имало огнище на легионела - бактерия, която може да причини потенциално смъртоносна белодробна инфекция, известна като легионерска болест. Той се заразява от хора, които вдишват капчици вода, съдържащи бактериите.

Кампания: „Повече хора ще умрат“

Консервативният депутат Ричард Дракс, който се противопостави на шлепа, който е базиран в неговия избирателен район Южен Дорсет, взе възможност да попитаме г-н Дженрик „кога и дали“ мигрантите ще се върнат.

Г-н Дженрик отговори: „Беше много жалко, че мигрантите трябваше да бъдат преместени от шлепа през лятото. Дълбоко съжаляваме за това. вземете много предпазлив подход.

„Впоследствие бяха проведени тестове и окончателните отговори на тези тестове ще бъдат получени много скоро.

„Ако приемем, че не показват признаци на Legionella или наистина някаква друга бактерия или причина за безпокойство, тогава ще върнем хората обратно на лодката възможно най-скоро. Мисля, че можем да очакваме това в рамките на седмици."

Прочетете повече:
Сметката за убежище се удвоява до близо 4 милиарда паунда
Ключови проблеми в тавата на Sunak, когато депутатите се завърнат

Вътрешното министерство отказа да потвърди дали някой от последните случаи на дифтерия е открит сред хората на борда на Bibby Stockholm или сред онези, които са отседнали в бившата военновъздушна база на RAF Wethersfield Airfield в Есекс, която отвори врати за мигранти за първи път през юли.

Петдесет и пет от случаите са регистрирани в югоизточната част, докато има седем в Лондон и по-малко от пет в Източна Англия, Западен Мидландс, Югозапад, Североизток, Северозапад и Йоркшир и Хъмбър.

Миналата година имаше опасения, че мигрантите са били преместени от обработващ център в Кент, докато показваше симптоми на инфекцията.

По това време министърът на вътрешните работи се сблъска с критики относно пренаселеността и епидемиите от болести в Манстън, след като Sky News разкри, че човек, държан там, може да е починал от дифтерия инфекция.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР