Диетолозите съветват как да компенсираме дефицита на цинк, без да

...
Диетолозите съветват как да компенсираме дефицита на цинк, без да
Коментари Харесай

Ето защо кожните рани заздравяват трудно и как да преодолеете опасното състояние

Диетолозите поучават по какъв начин да компенсираме недостига на цинк, без да се постанова да одобряваме медикаменти.

Витамин за имунитет
Тези признаци издават недостиг на цинк
Цинкът е жизненоважно хранително вещество, което укрепва имунната система, предизвиква заздравяването на рани и подкрепя верния пораства...
Прочети повече
Тялото на всеки човек няма да може да действа обикновено, в случай че му липсва цинк. Този микроелемент е извънредно потребен за имунитета и за качеството на регенеративната система. Например, в случай че има задоволително от него в организма, тогава пневмонията може да се излекува доста по-бързо. Елементът е ефикасен и при укрепване на кожни рани, язви в устата и други здравословни проблеми.

Но казусът е, че тялото ни не създава единствено цинк. Следователно е належащо да го приемате дружно с храната или с добавки от аптеката.

Как да разберете дали имате недостиг на цинк?

Според диетолога Орит Марковиц, има няколко значими признака, които подсказват за недостиг на цинк:

·         чуплива коса и засилен косопад;
Учени: Повишените количества цинк в организма понижават риска от респираторни инфекции
Повишената централизация на цинк в организма на индивида понижава с към една трета вероятността от тежки респираторни инфекции и ускоряв...
Прочети повече
·         общо утежняване на здравето, бърза поява на умора;

·         отслабен имунитет - чести настинки и демонстрация на слабост;

·         кожни болести (акне, обриви, лющене и др.);

·         нарушаване на съня;

·         синдром на раздразнените вътрешности.
Цинк – всичко, което би трябвало да знаем за него
Цинкът е един от основните минерали, които контролират активността и подкрепят вярното действие на редица органи и системи, участв...
Прочети повече
Между другото, честата приложимост на алкохол, в каквато и да е доза,  също въздейства отрицателно върху усвояването на цинка от организма.

Учените са открили, че дефицитът на цинк най-често се следи при тези, които избират да се хранят без месо и при хора, които се придържат към строга диета за дълго време. Важно е да се наблюдават равнищата на цинк при бременни и кърмещи дами.

Как да си набавим цинк

Консумацията на тиквени семки, сусам, бадеми и фъстъци може да помогне за попълване на равнищата на цинк. Но в това време би трябвало да се разбере, че от растителните артикули цинкът се  усвоява от тялото ни доста по-лошо, в сравнение с от месото. Ето за какво е най-добре да преразгледате диетата си и да включите в нея телешко, пилешко, морска риба и миди. Те имат най-високо наличие на този значим микроелемент.

Наличието на задоволително цинк в организма ще подсигурява действието на повече от 300 ензима, които са виновни за добър метаболизъм, вярно храносмилане, функционалността на нервната система и други Цинкът е в основата на производството на протеините в организма, както и за синтеза на ДНК. Вкусовите и обонятелните ви качества също зависят от съществуването на задоволително цинк в организма.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР