Диетологът Татяна Мещерякова посочи четири прости начина за укрепване на

...
Диетологът Татяна Мещерякова посочи четири прости начина за укрепване на
Коментари Харесай

Плодове и повече течности ни пазят от настинки

Диетологът Татяна Мещерякова уточни четири елементарни метода за подсилване на имунитета.
Според Мещерякова несъразмерното количество обезмаслени храни в диетата предизвика недостиг на скъпи мазнини, нужни за организма. Това може да утежни работата на дихателната, нервната и ендокринната система. За да се избегнат сходни отрицателни последствия, лекарката предлага да се употребяват растителни мазнини, като тези, които се съдържат в авокадото, ядките или нерафинираните масла.
Вторият значим фактор, който оказва помощ за предотвратяване от настинки съгласно диетолозите е поддържането на здравето на чревната микрофлора. За това ще помогне постоянната консумация на храни, богати на фибри: зеленчуци, плодове и зърнени храни. В същото време Мещерякова прикани да се отстранен рафинираните артикули от диетата. Според специалиста е значимо също по този начин да се обезпечават на организма задоволително протеини, както и да се употребяват ферментирали млечни артикули.
За подсилване на имунитета е значимо да се пият доста течности денем. В противоположен случай заради хронична дехидратация доста ще се усили рискът от здравословни проблеми през есента и зимата.
Сред факторите, благоприятстващи имунната система, тя включи и способността да запазим успокоение и да заобикаляме мощната тревога.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР