Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в

...
Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в
Коментари Харесай

Ето какво издава гладът ви към определена храна

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в множеството случаи демонстрира, че се нуждаем от обособени минерали или хранителни субстанции.

Често се счита, че желанието за избран тип храна има психически темперамент. Понякога е в действителност по този начин, само че не постоянно. Човешкото тяло е идеален механизъм и когато усетите неналичието на избрана съставна част, нужна за вярното му действие, то ще ви изпрати сигнал.

Диетологът изяснява, че в случай че доста ви се пие кафе, е допустимо на тялото да му липсват сол, фосфор, желязо или сяра.

Сол

Въпреки че по-често срещаният проблем е непотребната сол, дефицитът й може да докара до задържане на течности в тялото. Симптомите са постоянно главоболие, отмалялост и нервност, а дългогодишния дефицит може да докара до увреждане на сърцето. Използвайте морска сол и ябълков оцет, в случай че разпознаете признаците.

Фосфор 

Липсата на фосфор води до анемия, понижен вкус и уязвимост в мускулите. За да отстраните минуса на фосфор, използвайте добавки със зърнени храни, пилешко, говеждо риба, яйца и бирена квас.

Желязо

Падането на косата, неналичието на сила и ускореният сърдечен темп може да са последица от недостига на желязо. Хранете се с дреболии, месо, цвекло, броколи. В същото време прибавете витамин С, с цел да помогнете на тялото ви по-лесно да всмуква желязото.

Сяра 

Липсата на сяра в организма ще забележите по нарушеното формиране на колаген и кератин, тялото става едва стабилно на възпаления, а кожата изтънява. За да снормализира равнището на сяра в организма, консумирайте маруля, яйца, зърнени храни, авокадо, лук, малини или бадеми.

Инфо: БГНЕС

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР