Диетологът Александра Разаренова сравни ползите от червените меса и рибата

...
Диетологът Александра Разаренова сравни ползите от червените меса и рибата
Коментари Харесай

Диетолог съветва да не изключваме напълно месото от менюто си

Диетологът Александра Разаренова съпостави изгодите от алените меса и рибата в изявление за радио Sputnik.

Според нея рибата би трябвало да се употребява най-малко два или три пъти седмично. Тя отбелязва, че рибният протеин се усвоява два пъти по-бързо. Рибата е източник и на омега-3 мастни киселини, които са от значително значение за профилактиката на сърдечносъдовите болести, както и на мастноразтворимите витамини D, A, E и витамини от група В, споделя тя. Специалистът добави, че рибата съдържа и минерали като селен, фосфор, магнезий, натрий и калий.

Не е целесъобразно да замествате месни ястия с рибни, в случай че няма медицински показания, споделя Разаренова. Според нея колкото по-разнообразни са белтъчните съставни елементи в храната, толкоз по-голямо е аминокиселинното натоварване на организма. Месото съдържа и по-бионалична форма на желязо, която се усвоява по-добре.

" Ако изцяло изключите месото от диетата си и го замените напълно с риба, би трябвало да си осигурите други храни, които да компенсират загубата на тези субстанции, или да вземете хранителни добавки. Но за вярното им асимилиране е нужен постоянен стомашно-чревен тракт ", споделя тя.
Диетологът добавя, че избягването на месото няма да докара до отрицателни последствия за здравето, в случай че се създаде разнороден и уравновесен хранителен режим, който включва освен риба и морски блага, само че и птиче месо, яйца и млечни артикули.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР