Диего Марадона е оставен да умре от медицинските лица, които

...
Диего Марадона е оставен да умре от медицинските лица, които
Коментари Харесай

20 есперти със смразяващо заключение: Марадона е оставен да ...

Диего Марадона е " оставен да почине " от медицинските лица, които са отговаряли за здравето му в последните месеци. Това е заключението на специфична комисия от 20 специалисти, направила аутопсия и цялостно следствие на кончината на един от най-великите в историята на футбола.

Конкретната причина за гибелта е цялостно прекъсване на сърдечната активност, написа в отчета от 70 страници, предаден от здравната комисия на прокуратурата в Буенос Айрес, написа corner.dir.bg.

Но има елементи, които през днешния ден са изнесени в локални медии. И са много стряскащи.

" Марадона е получил несъответстващо, незадоволително и безредно лекуване като за неговото положение, в последните няколко седмици преди съдбовния излаз - написа в заключението. - То е довело до мудна и агонизираща гибел, като единствено приемането на големи дози болкоуспокояващи е серпантина това да бъде и мъчителна такава. "
В отчета написа също, че " напълно ясни признаци " за влошено положение и опасност за живота на Диего са подценени в седмицата, преди да настъпи гибелта. Прокуратурата ще би трябвало да дефинира дали това е станало от непросветеност или напълно умишлено и съзнателно.

Според заключението, Марадона е " почнал да умира " 12 часа преди да настъпи гибелта.

Въпреки това не му е оказана никаква помощ, не е извикан екип или не са взети други ограничения. Той си е лежал в стаята си в къщата в Тигре, а хората, които са се грижили за здравето му, са били в прилежащи пространства и не са подхванали нищо.

" При цялостното му недобро здравословно положение и съответните клинични и клинично-психиатрични утежнявания от месеците юни, юли и август 2020-а, Марадона е трябвало да бъде третиран в болнично заведение, а не при домашни условия - гласи отчетът. - Диего не е бил изцяло кадърен да взима решения и поради ментални проблеми, и поради одобряваните лекарства.

Екипът към пациента, в който има и медицински лица, е подценил заплахите от съдбовен край, макар че след осъществената интервенция дни по-рано, той е знаел за тях. "
В началото на ноември, към 20 дни преди да си отиде от света, Марадона бе опериран и бе отхвърлен хематом от мозъка му. Професорът Леополдо Луке, който извърши интервенцията, ще бъде съден от фамилията на Диего поради това, че не е наредил неговото оставане в болница макар очевидната потребност от възобновяване точно в такива условия.

В заключението на специалистите написа, че е изцяло допустимо точно недоброто възобновяване от интервенцията да е директна причина за утежняване на цялостното положение на Марадона, за отричане на функционалности в организма му и, разследване на това, на гибелта му.

Общо против 7 души са повдигнати обвинявания, като измежду тях са Луке, психотерапевта Аугустина Косачов, две мединицски сестри, живяли в къщата на Диего в последните му месеци, както и юристът Матиас Морла - юридически консултант и импресарио на легендата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР