Диан Тодоров е подбрал пет некоректни политически цитата от български

...
Диан Тодоров е подбрал пет некоректни политически цитата от български
Коментари Харесай

Диан Тодоров подбра пет некоректни политически цитати от български писатели

Диан Тодоров е подбрал пет неточни политически цитата от български писатели . Публикуваме разсъжденията на създателя без редакторска интервенция:

„ Наближава Денят на националните будители и учителите ще приготвят табла с политически комфортни цитати на български будители. По същият метод ще постъпят и публицисти, политици и прочие Аз обаче съм подбрал пет политически неточни цитата на инцидентен принцип.

По-късно забелязах, че четирите от тях приказват за безредици, вместо за мир и обич. Някои биха споделили, че в днешната обстановка не би трябвало да ги изтъквам, аз обаче считам, че точно през днешния ден им е мястото. Светът не е единствено мир и обич, а е много комплициран. Ето ги и тях:

– „ Да имаш благосклонност към немилостивите е по този начин подло, както да я очакваш от тях. “ – „ Под игото “, Иван Вазов
– „ Пази боже сляпо да прогледа! “ – Алеко Константинов
– „ Лудите не може никой утеши, гневните не може никой укроти! “ – „ Смешен рев ”, Христо Ботев
– „ А може би светът просто желае да бъде раздорен. “ – „ Калуня-каля “, Георги Божинов
– „ Лудите, лудите – те да са живи! “ – „ Под игото “, Иван Вазов.

В днешно време горните създатели евентуално биха били упрекнати в неучтивост и малко на брой издатели биха се осмелили да ги разгласяват. Неслучайно първият и петият откъс са от „ Под игото “ на Вазов.

И като бонус към Синдикат „ Образование “ и някои „ божии “ чиновници, които непрекъснато показват своята подправена религия, ще направя препратки към „ Моята молитва “ на Ботев. Ботев не се опасява да употребява избрания като „ православните скотове “, както и „ боже на лъжците “, „ кумир на глупците “.

Препоръчвам горещо на Синдикат „ Образование “ и въпросните „ божии “ чиновници да прочетат задачите творби от великите български писатели и да вникнат в смисъла им, вместо да проповядват подправен мир и подправена обич към близък. “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР