Диамантът представлява минерал, суровина – за да се превърне в

...
Диамантът представлява минерал, суровина – за да се превърне в
Коментари Харесай

Каква е разликата между диаманта и брилянта?

Диамантът съставлява минерал, суровина – с цел да се трансформира в драгоценен камък, той авансово би трябвало да бъде обработен. Най-често диамантът е култивиран под формата на безценен камък. С други думи разликата сред безценен камък и елмаз се крие в това, че брилянтът е методът на шлифоване на минерала елмаз.

Обработеният безценен камък е един от най-скъпите скъпоценни камъни в бижутерията и в същото време – един от най-желаните дарове за дамите.

 Брилянти

Обработеният елмаз под формата на безценен камък нормално съдържа тъкмо 57 фасети. Изборът на тъкмо подобен брой е изработен, тъй като завършен по този метод, брилянтът съумява да пречупи светлината по допустимо най-красивия метод. Именно това изкривяване, оптималното потребление на неговите оптични свойства го вършат толкоз безценен и скъп, а и толкоз мечтан.

За да бъде определен първокласен безценен камък, най-често се гледат следните четири характерности – карат, непорочност, цвят и шлифоване.

За разлика от каратите при златото, където се мери частта на злато в сплавта, при диамантите, каратите значат тегло. За скъпоценните камъни 1 карат е еднакъв на 0, 2 година Чистотата на диаманта се разделя на 5 разновидности, които допускат друг % на недостатъци.

 Пръстен с Диамант

Обикновено диамантите имат недостатъци, появяващи се още при образуването, от време на време се появяват в резултат на обработката. Изключително рядко се срещат такива, които нямат никакви недостатъци – нито при образуването на минерала, нито при обработката му под формата на безценен камък. Това ги прави и най-скъпите от типа си. Колкото по-голяма непорочност има диаманта, т.е. по-малко недостатъци, толкоз по-добре се отразява светлината.

Относно цвета – най-скъпи са безцветните диаманти, по същата причина – те са доста по-бляскави. Относно шлифоването – това е най-сложната част при обработката на диамантите. Обикновено скалата на шлифоване се разделя на – идеално, който е и най-скъп, чудесно, доста положително, положително или неприятно.

Диамантите са мечтани освен от дамите, а и от предприемачите. Причината е в това, че цената им е извънредно постоянна и не се въздействат от никакви промени. Ако цената им ще се трансформира, тя нормално се повишава.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР