Диагнозата високо кръвно невинаги означа, че пациентът спешно трябва да

...
Диагнозата високо кръвно невинаги означа, че пациентът спешно трябва да
Коментари Харесай

Изключително важно! US-кардиолози обявиха нов опасен праг на кръвното налягане, вече не е 140/90

Диагнозата " високо кръвно " не всеки път означа, че пациентът незабавно би трябвало да стартира непрекъснато да пие медикаменти, с цел да го смъкна. Много постоянно това е сигнал, че би трябвало да бъде изменен метода на живот - събаряне на непотребните килограми, преход към здравословно хранене, отвод от нездравословните привички и така нататък Въпросът опира до това дали са почнали необратими промени в здравето на индивида.

Да напомним, че артериалното налягане се дефинира от два индикатора. Систолното, горното, налягане демонстрира натоварването върху кръвоносните съдове при изтласкването на кръвта от сърцето. Долният индикатор, или дистолното налягане, демонстрира натиска в артериите сега на отпущането на сърдечния мускул. Двата индикатора се мерят в милиметри от живачния дирек.

Границата на естественото кръвно налягане е признато да се счита показанията 120/80, а медиците стартират да бият паника при кръвно 140/90.

Превод: БЛИЦ

Какъв е новият рисков предел на кръвното налягане, посочен в настоящия отчет на Американската кардиологична асоциация, четете в Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР