Диабетът е изключително популярно ендокринно заболяване. Броят на пациентите се

...
Диабетът е изключително популярно ендокринно заболяване. Броят на пациентите се
Коментари Харесай

Диабетът оставя своя отпечатък върху ноктите, не го изпускайте

Диабетът е извънредно известно ендокринно заболяване. Броят на пациентите се усилва с всяка година. Тази болеста визира кръвоносните съдове, нервните нишки, очите и кожата. Освен това, ноктите могат да красноречиво да предупредят за съществуването на диабет. Понякога сходни прояви са първите признаци, че човек развива това заболяване.

При диабет 40% от пациентите изпитват промени по нокътните плочи. Те пожълтяват. Неензимното гликиране може да е причина за обезцветяване на жълтия нокът. Това също кара кожата на диабетиците да пожълтява, съгласно портала Dermatology.

Освен това, хората с това заболяване постоянно страдат от гъбични инфекции, отбелязва. Гъбичките могат да обиден и ноктите. Това също води до пожълтяване на нокътните плочи.

Могат ли признаците да се появят ненадейно?

При хора с диабет вид 1 началото на признаците може да бъде доста ненадейно. В същото време при диабет вид 2 признаците на болестта се демонстрират по-постепенно, а от време на време въобще не се появяват, оповестява асоциацията.

Симптоми на диабет

Чести признаци за двата вида диабет са: постоянно посещаване на тоалетнатаа, възприятие на мощна жадност, възприятие на апетит, даже в случай че се храните постоянно и щедро, рискова отмалялост, замъгляване на зрението, труднозаздравяване на порязвания и синини. Първият вид се демонстрира със намаляване на тежестта. За втория изтръпване, болежка или изтръпване на ръцете.

Диабет вид 2 може да бъде животозастрашаващ, в случай че не се следи кръвната захар. Наличието на заболяването може да бъде проявено с признаци, които се появяват на разнообразни елементи на тялото, в това число по краката.

Ако тялото не доставя инсулин в задоволителни количества или той не се всмуква. Това от своя страна отключва доста здравословни проблеми, даже и тези, свързани с краката.

Рани, зародили от диабет на краката, в крайни случаи могат даже да доведат до ампутация на крак. Диабетът може да засегне нервите и кръвоносните съдове в краката ни, като по този метод излага на риск директно увреждане на кожата, наричано още язви на диабетно ходило. Според лекаря има задоволително благоприятни условия да се избегне развиването на заболяването досега, в който се наложи незабавна помощ.

Диабетна язва на стъпалото е отворена рана, която зараства доста постепенно.

Хората с диабет би трябвало да ревизират краката си най-малко един път годишно в здравно заведение. Отбелязва се, че идното формиране на язви на краката поради диабет вид 2 също може да демонстрира понижаване на чувствителността..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР