Ди Майо изрази общото становище така: Всички сме съгласни, че

...
Ди Майо изрази общото становище така: Всички сме съгласни, че
Коментари Харесай

Има много широк консенсус за присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО

Ди Майо изрази общото мнение по този начин: „ Всички сме съгласни, че НАТО не би трябвало да се замесва във война. Но също по този начин има доста необятен консенсус Швеция и Финландия да се причислят към НАТО. Турция също е съгласна по принцип, като Анкара се пробва да контракти някои гаранции ".

Възраженията на южната ни съседка са, че Швеция и Финландия поддържат кюрдската бойна формация ПКК, която съгласно Турция е терористична организация. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган акцентира, че това може да стане причина за турско несъгласие против участието на двете страни в НАТО. Негов представител обаче съобщи в събота пред Reuters, че “Турция не е затворила вратата ”.

На срещата турският външен министър Мевлют Чавушоглу също изрази недоволството си от поддръжката, която Швеция и Финландия оказват на „ терористични организации като ПКК ”, само че увери, че както всички страни в НАТО, Турция ще работи по заявките на двете страни. Финландският външен министър Пека Хаавесто изрази увереността си, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР