Дезориентирано малко кафяво мече, за което се смята, че се

...
Дезориентирано малко кафяво мече, за което се смята, че се
Коментари Харесай

Спасиха мече, хапнало повечко луд мед в Турция

Дезориентирано малко кафяво мече, за което се счита, че се е опиянило, откакто е изяло прекалено количество " вманиачен мед ", беше избавено в провинция Дюздже в северозападна Турция , оповестява организация Ройтерс.

Лудият мед се създава в дребни количества от пчелари в планината Качкар над Черно море, единственото място в света, друго от подножието на Хималаите, където локалните типове рододендрони създават мощен невротоксин, наименуван сивотоксин.

Ако пчелите се хранят с задоволително нектар от рододендрон, калночервеният мед, който създават, има изострен мирис и горчив усет - и, за потребителите на бозайници, евентуално висок.

Една дребна лъжица, изядена независимо или призната с гореща вода или преварено мляко, е задоволителна, с цел да провокира леко халюциногенно или еуфорично положение.

Обикновено се приема преди закуска като обичайно лекуване на хипертония, импотентност и редица други положения.

Твърде доста обаче може да понижи кръвното налягане до евентуално рискови равнища и да провокира гадене, пристъп, гърчове, аритмия и в редки случаи гибел. Десетки хора годишно биват признати в болница в Турция поради отравяне с вманиачен мед.

Пострадалата мечка е отведена на ветеринарен доктор, където й е оказана здравна помощ . Властите споделиха, че животното е в положително положение и евентуално ще бъде освободено в дивата природа през идващите дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР