Дезинфекцират се моторните превози средства, влизащи в България през ГКПП

...
Дезинфекцират се моторните превози средства, влизащи в България през ГКПП
Коментари Харесай

Дезинфекцират всички МПС-та влизащи в България през ГКПП в Силистра

Дезинфекцират се моторните транспорти средства, влизащи в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт в Силистра, поради африканска чума по свинете в Румъния, е решено на съвещание на Областната епизоотичнта комисия в Силистра. Това оповестиха от Областната администрация.

Проверява се багажът на преминаващите през границата хора за хранителни артикули за лична консумация и се не разрешава внасянето на хранителни артикули на територията на България от Румъния.

Кметовете и кметските наместници би трябвало да обезпечат хора, които да спомагат на инспекторите на Областната дирекция по сигурност на храните за осъществяване на ограниченията за профилактика, ограничение и очистване на африканската чума по свинете.

В Силистренско работят три огромни свиневъдни комплекси. При инвентаризация в обитаемоте места са регистрирани и 498 обекта от вида "заден двор ". В осведомителната система на Българската организация по сигурност на храните ще бъдат въведени още обекти. Дирекцията по сигурност на храните работи с горските стопанства и ловно-рибарските сдружения за съблюдаване на напътствията за отстрел на диви животни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР