Дейвид Бекъм завинаги ще си остане посланик на футбола. 42-годишният

...
Дейвид Бекъм завинаги ще си остане посланик на футбола. 42-годишният
Коментари Харесай

Бекъм: Рано или късно Англия ще зарадва своите фенове

Дейвид Бекъм вечно ще си остане дипломат на футбола. 42-годишният англичанин се завърна в Милано по отношение на откриването на голям магазин на " Адидас " и за него да приказва за Италия и Милан е нещо напълно естествено.

Дейвид, още веднъж сте тук след много години, какво е възприятието?

- Имам толкоз красиви мемоари от Милан и Италия. За мен това бе доста специфичен интервал от кариерата ми. Клубът, тифозите и градът ме одобриха с отворени прегръдки. Хареса ми да играя за Милан и да пребивавам в Италия. Защото по-късно умерено мога да кажа, че градът и страната ми липсваха.

Престоят ви бе къс, само че прелестен, въпреки краят да бе печален - какво оставиха тези дни у вас?

- Чувствах се като в семейство. Милан е клуб с дълга и славна история - разбираш го незабавно, когато стъпиш в " Миланело " или излезеш на " Сан Сиро ". Влюбих се в хората, храната, приятелите, които оставих...

Продължавате ли да следите какво се случва в клуба, откакто завърши ерата на Берлускони, а и Галиани го няма?

- Разбира се, само че това върша и с всичките тимове, в които съм играл. Въпреки големия почит и почитание, които изпитвам към остарялото управление, би трябвало да кажа, че съм доста впечатлен и разчувствуван от огромните упования, които пораждат новите китайски притежатели. Надявам се скоро Милан да се завърне в борбата за задачите, които постоянно е преследвал.

Какво мислите за италианския футбол сега?

- Серия " А " продължава да е едно от най-вълнуващите и качествени шампионати в Европа и света. На интернационалното поле триумфите са по-малко спрямо предишното, само че ми се коства, че грандовете стартират да си връщат топнивото. И да се борят за влиятелните титли.

Имате ли сега обичан футболист?

- Не, само че ми харесва да следя надарени момчета, които одобряват огромните провокации.

 Снимка 283162
Източник:

Доволен ли сте, че синовете ви играят футбол?

- Докато те са щастливи да го вършат, и аз съм благополучен. Това е най-важното за мен и ще ги поддържа в избора им.

Изпитвате ли задоволство от кариерата си, или има нещо, за което да съжалявате?

- Не скърбя за нищо! Играх за клуба, който обичах от дете - Манчестър Юнайтед. С " алените дяволи " завоювах всичко, което можеше да се завоюва. След това играх за други международни клубове като Реал (Мадрид), Милан, ПСЖ. Срещнах се с разнообразни култури, които ме обогатиха като персона. Представял съм родината си в над 100 мача (б.р. - 115 със 17 гола), като съвсем в половината от тях бях капитан на Англия. Щастлив и удовлетворен съм от кариерата си, няма от какво да се оплача.

 Бекъм застана зад Анчелоти: Той е най-хубавият!
Бекъм застана зад Анчелоти: Той е най-хубавият!

" Успехите го чакат ", съобщи някогашната футболна звезда

С националния тим обаче не успяхте да спечелите трофей за разлика от клубното равнище?

- За да станеш европейски или международен първенец със страната си, не е наложително да си най-хубавият. Често пъти нещо дребно или шанс са ставали причина да не успееш. Аз съм давал всичко от себе си на терена, когато съм носил екипа с Трите лъва, което важи и за съотборниците ми. Достигали сме покрай задачата, само че за жалост трофеите по една или друга причина са ни се изплъзвали. Вярвам обаче, че няма магия или някакво проклинание, което ни пречи да спечелим значим шампионат от 1966 година насам. Не знам тъкмо по кое време, само че съм уверен, че Англия скоро ще зарадва почитателите си. На хоризонта се задава Мондиал 2018 и това е прелестна опция за надареното потомство, с което разполагаме сега, а и идва изпод.

Мислили ли сте за треньорска кариера?

- Не, в никакъв случай. Това е активност, която в никакъв случай не ме е влечала и няма по какъв начин да се получи.

Футболна звезда, секссимвол, модел, дизайнер, артист, татко и брачен партньор - забравяме ли нещо?

- Най-важното нещо в живота ми постоянно е било фамилията. Голям късметлия съм, че сполучливата ми футболна кариера ми разреши след това да опитвам и други неща. Засега моят бизнес върви чудесно, необикновено съм горделив от работата си за УНИЦЕФ. Нямам самообладание да разкрия проектите си за ФК Маями. Но още не пристигнал точният миг.

 Снимка 236934
Източник:

В Милано сте за откриването на магазина на " Адидас " - какво за вас е модата?

- Модата е нещо, което мога да върша, обичам го и ми идва от вътрешната страна. Дейността ми отразява моята идея за жанр. Благодарен съм на дизайнерите, които съм познавал през годините и от които съм научил толкоз доста.

Твърди се, че сте метросексуална икона - какви са модерните трендове и по какъв начин ги тълкувате?

- Модата се развива. Мъжете се отнасят към външния си тип с доста повече внимание, в сравнение с преди. Моят жанр отразява това, което е настоящо сега, само че без да поемам рисковете, които съм правил като млад.

След като сте живели в Милано, по какъв начин бихте предизвикали интереса на чужденец, с цел да го посети?

- Това е град, който би трябвало да се види. Заради културата, футбола, храната и гостоприемството на локалните поданици.

А коя съгласно вас е най-важната причина, с цел да обичаме футбола?

- Много е просто - това е най-прекрасната игра в света.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР