Действията на опозицията са неприемливи и недопустимиБезпричинното напускане на днешната

...
Действията на опозицията са неприемливи и недопустимиБезпричинното напускане на днешната
Коментари Харесай

ГЕРБ и СДС провалиха заседанието на Общинския съвет в Русе

Действията на опозицията са неприемливи и неприемливи

Безпричинното овакантяване на днешната сесия от страна на съветниците от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, което провали съвещанието на Общинския съвет, провокира реакция от останалите им сътрудници в локалния парламент, предава .

Групите наМК „ Българска социалистическа партия за България “, Патриотите-ВМРО,, „ Демократична България – обединяване, „ Атака “ и „ Движение за права и свободи “ излязоха с обща декларация. В нея те декларират, че дейностите на опозицията са неприемливи и неприемливи и приканват ГЕРБ и Съюз на демократичните сили да обяснят на гласоподавателите си за какво стопират работата на Общинския съвет.

Ето и цялостния текст на декларацията:

Днес, 13 септември 2022 година, след час и половина работа в Общински съвет – Русе, по показателен метод група общински съветници проведено напуснаха зала „ Свети Георги “, с което провалиха 39-ото съвещание на Общински съвет – Русе. Това бяха групите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили.

До привършване на Дневния ред оставаха 10 точки, обвързани с приемането на подробни устройствени проекти (ПУП) – изцяло общоприети и безконфликтни. Контролни листи от № 971 до № 980 не са провокирали диспути по непрекъснатите комисии през миналата седмица. Именно това поражда и озадачаването ни като общински съветници и хора, защитаващи публичните ползи.

Категорично заявяваме, че сходни дейности са неприемливи и неприемливи!

Винаги сме възприемали работата си като общински съветници като дълг. Вярваме, че ние сме израз на гласа на народа в локалното самоуправление. Ние сме хората, които би трябвало да демонстрираме отговорност и морал в активността си. Още повече, когато от нашата работа зависи бъдещето на нашите съграждани.

Приканваме сътрудниците си от ГЕРБ-СДС да обяснят на своите гласоподаватели с какви претекстове стопират работата на Съвета по изрично безспорни точки, на които разчитат гласоподавателите от община Русе. Приканваме ги също да дадат доклад на същите тези гласоподаватели с какви очи ще одобряват да получат заплащане за работа, която не са довършили до дъно? Защото да напуснеш работното си място преди да си свършиш работата е меко казано безконтролно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР