Действията на Кристиан Николов са били умишлени. Той не е

...
Действията на Кристиан Николов са били умишлени. Той не е
Коментари Харесай

Адвокат Марковски по БНТ: Милен Цветков е убит умишлено

" Действията на Кристиан Николов са били умишлени. Той не е желал съответно да убие Милен Цветков, тъй като надали го е познавал, само че дейностите му са умишлени. Той е направил няколко нарушавания - карал е с неведнъж по-висока скорост, не стопира на червен светофар, заплашва живота на още доста хора и кара след използването на опиати. Не е взимал за пръв път опиати и е знаел какъв е резултатът от тях ", съобщи юрист Марковски

Очаква се идната седмица да бъдат показани нови ограничения против дрогираните шофьори на пътя.

Тази тематика ескалира след гибелта на журналиста Милен Цветков.

Какви да бъдат наказанията за дрогираните шофьори и естествена ли беше реакцията на обществото разясниха пред БНТ адвокат Марин Марковски и терапевтът по взаимозависимост и създател на общественост " Ново начало " Желяз Турлаков.

Според адвокат Марковски реакцията на обществото след гибелта на Милен Цветков е нещо обикновено и разбираемо.

" Този, който взима опиат, той има решение да го вземе или да не го вземе, в стадиите, когато се получи зависимостта, тогава е доста по-трудно. Наблюдавал съм хора, които след присъдата в затвора, тъй като не могат да го вкарат, скачат по килиите, хапят решетките, обаче абстинентният интервал минава. Следователно, този, който взима опиат, дали е свикнал или не, може да го вземе, може и да не го вземе, може да се качи на колата, откакто се е надрусал, може и да не се качи. Този негов персонален избор е и основанието и за наказателната и за чисто човешката отговорност. "

Адвокатът беше безапелационен, че наказанията в такива случаи сигурно би трябвало да бъдат повишени.

Терапевтът Желяз Турлаков също изрази мнение, че тези действия би трябвало да се санкционират, само че е по-добре такива обстановки да бъдат предотвратявани преди да се случат.

" Но една взаимозависимост не може да бъде наказвана, би трябвало да бъде лекувана. Ако приказваме за смяна на законодателството и нещо, което ние като неправителствена организация сме предложили, и залегна в новата тактика 2020-2025, е точно това - наложителното лекуване. Ние би трябвало да изпреварваме събитията и такива обстановки би трябвало да бъдат предотвратявани преди да се случат. "

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР