Действията и на Радев, и на Борисов спрямо Русия са

...
Действията и на Радев, и на Борисов спрямо Русия са
Коментари Харесай

Цветанов атакува Борисов, Дончев и Петкова

" Действията и на Радев, и на Борисов по отношение на Русия са разнообразни от тези, за които четем и са обществено притежание ", съобщи ръководителят на Републиканци за България и ЕАЦС Цветан Цветанов.

В „ Денят с Веселин Дремджиев “ някогашният началник на министър на вътрешните работи разяснява излязлата информация на уеб страницата Bird.bg че президентът Румен Радев, министър председателят Бойко Борисов и ръководителите на Народното събрание са се срещнали със информации на ДАНС за плана „ Балкански поток “ още през 2017 година

В тях се твърди, че задачата на Русия е с този план до 2020 година да изолира Украйна от газовите доставки и по тази тръба няма да пристигна газ за България.

Цветанов напомни по какъв начин през 2020 година в годишен Анализ на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) „ България и Света 2020 “ има отчет, който е за енергийната диверсификация в България.

„ В него написа, по какъв начин тъкмо след анексирането на Крим, Украйна загуби 80% от своите нефтени и газови находища в Черно море, а реализирането на „ Турски поток “ е част от цялостната тактика на Путин, с цел да може фактически да се осъществя тази взаимозависимост на България от Русия “.

Цветанов акцентира, че от реализирането на „ Турски поток “ до ден сегашен никой не споделя къде е Пътната карта.

По думите му, с публикуването в медии на отчетите от ДАНС се схваща, че първите трима в страната Борисов, Радев и ръководителите на Народното събрание Главчев и Караянчева са били осведомени с съветските планове за протичащото се през днешния ден в Украйна, реализирайки „ Турски поток “.

Цветанов акцентира, че вест номер 1 в медиите при представянето на „ Турски поток “ от Борисов е била точно диверсификацията в страната ни и увеличението на газовата сигурност и добави, че: „ В Плана за възобновяване и резистентност създаден от Томислав Дончев, част от целите, които бяха заложени за трансформациите в енергийния бранш въглищните централи трябваше да преминат на газови турбини с съветски газ ”.

От дейностите на Борисов и доближените му излиза наяве, че са били манипулирани парламентарната група на ГЕРБ в това време, не престават да бъдат манипулирани стойностните и качествените членове и симпатизанти, били са заблудени и подведени ръководителите на Европа и по особено тези, които са отговаряли за Третия либерализационен дирек за енергийната тактика.

Цветанов добави, че неслучайно 1727 непознати жители са работили на обекта по построяването на „ Турски поток “, от тях 1348 съветски жители, останалите беларуски и други.

Цветан Цветанов направи обосновано съмнение, че Борисов, Дончев и Петкова са правили срещи с хора от забранителния лист на Европейски Съюз и Съединени американски щати - Александър Бабаков и Александър Воробьов на територията на България. А някой от тези срещи са провеждани в централата на ГЕРБ, където е бил посрещнат Гари Каспаров.

„ Ако знаеше Гари Каспаров кой е бил там, едва ли щеше да излезе и да застане с тази позиция “.

В обоснованото съмнение Цветанов сподели още, че Бабаков и Воробьов са влизали в страната ни, посредством избрана виза, заобикаляйки забранителния лист на Европейски Съюз и Съединени американски щати с филантропичен статут – било то лекуване или други нормални претекстове, които могат да заобиколят тази цялостна процедура. „ Но този отговор би трябвало да бъде даден и от тогавашния министър на външните работи Екатерина Захариева по какъв начин и за какво са влизали тези лица и по какъв начин не сме били правилни към глобите, които самото държавно управление е подкрепяло към оня миг “.

„ Водена е двойна игра, която е много рискова, тъй като през днешния ден има война в Украйна. Ако не беше осъществен „ Турски поток “, както и „ Северен поток “ 2 тази война нямаше да я има “, изрази мнение Цветанов.

„ След анексирането на Крим, Путин доста ловко искаше да направи байпас благодарение на България. За страдание избрани политици у нас укрепиха съветското въздействие в Югоизточна Европа, тъй като потокът отива до Сърбия, Унгария, Северна Македония беше планувано да има отклоняване. Това значи, че съгласно отчета на ДАНС, който е бил до Борисов и Радев страната ни е обслужила непознати ползи и те са знаели “, добави водачът на Републиканци за България.

Цветанов напомни, че след изборите от април 2021 година самият той е споделил, че в Народното събрание би трябвало да се сътвори единствено една анкетна комисия за „ Турски поток “.

По тематиката с идните избори тази неделя Цветанов съобщи: „ Абсурдно е от нищото да се появи един политически план управителен от Стефан Янев, в случай че няма други кукловоди или играчи, които да поддържат това да се осъществя. Подобни дребни политически субекти се основават, с цел да влязат и да поддържат едно програмно или експертно държавно управление. Това ще бъде доста хубаво за някои, с цел да може фактически да се отсрочи във времето всичко това, за което приказваме като настоящи тематики и инспекции, които могат да бъдат направени “, добави ръководителят на Републиканци за България.

“За огромно страдание, който и да завоюва тези избори, няма да има решение в дълготраен проект и непоклатимост в страната.

Ако приемем хипотезата ГЕРБ да завоюва, тя няма да има опцията да направи държавно управление, тъй като по време на акция бяха издигнати червени стени от всички останали политически партии по отношение на Борисов “, разяснява Цветанов.

Той изрази вяра националните медии да дадат повече публичност на значимите тематики като „ Турски поток “.
ТЕМА преди 13 минути 135 преди 20 минути 159 преди 2 часа 315
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР