Действително ли късната вечеря увеличава риска от инсулт, защо този

...
Действително ли късната вечеря увеличава риска от инсулт, защо този
Коментари Харесай

Увеличава ли късната вечеря риска от инсулт

Действително ли късната вечеря усилва риска от инсулт, за какво този риск пораства в допълнение зимно време, има ли по какъв начин изкуственият разсъдък да увеличи възможностите ни за оцеляване след неврологичен проблем и по какъв начин лекарите гледат на концепцията за чип в мозъка.

Сърдечносъдовите болести се демонстрират по-често при хора, които ядат доста късно. Добре е да има по-голям период сред последното хранен и съня, най-малко два-три часа. Това разяснява доцент лекар Росен Калпачки - шеф на Клиниката по неврология в УМБАЛ " Св. Анна " в София.

По думите му зимата е рисков фактор за инсулт, тъй като студеното време, изключително промяната на топло и студено време усилва риска от нарушавания на кръвообръщението на мозъка.

Той посочи, че първите признаци на инсулт нормално не се виждат от пациента. „ Почти никой инсулт не води до болежка, а тя е главното нещо, което ни сигнализира. Първите признаци са леки. В началото нищо не се усеща, а това е най-благоприятното време за лекуване. Всички желания на обществата са за положително обучение на близките, на по-младите хора, които биха разпознали инсулт при собствен непосредствен. Веднага би трябвало да се потърси помощ в профилирано заведение ”, добави пред Нова Росен Калпачки.

Според него част от първичните признаци са ненадейно деформиране на лицето, неочаквана уязвимост в едната или другата ръка и неочаквана смяна в говора.

„ Тези три признака съвсем несъмнено водят до диагнозата инсулт ”, акцентира той.

Росен Калпачки сподели, че три четвърти от всеки инсулт се демонстрират при хора под 70- години. „ Инсултът не е изключение за хора под 50-години ”,  допълни още той.

Калпачки сподели, че  изкуственият разсъдък в работата на медиците става все по-добър и спомага активността на лекарите.

По отношение на случая на вграден чип в мозъка на човек той добави, че всички гражданска война в медицината са с помощта на откритията на инженерите.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР