Действието на Негово Светейшество е продиктувано от грижа за вярващите,

...
Действието на Негово Светейшество е продиктувано от грижа за вярващите,
Коментари Харесай

Патриарх Неофит назначи свещеници да извършват богослуженията в Руската църква, очаква съдействие от посолството на РФ за отваряне на храма

Действието на Негово Светейшество е подбудено от грижа за вярващите, опазване на положителния ред в църквата и следва да бъде разбирано единствено в неговия нравствен аспект. С него не се засягат вещни или други права на който и да било, каквито са им обезпечени от светските закони.

Всякакви други въпроси от всемирски юридически и административен темперамент, имащи отношение към проблема, ще бъдат разисквани на постоянното съвещание на Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия.

 

Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит е уведомил за подхванатите дейности със свое преднамерено писмо Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил.

Негово Светейшество чака подпомагане от посолството на Руската федерация в София за отварянето на храма и продължаването на неговия плодороден живот, който играе значима роля за духовното въздигане на православните християни.

Преди да поемат своите отговорности, духовниците бяха признати от Негово Светейшество в постройката на Софийска света митрополия, който ги благослови и им даде своето Първосветителско напътствие в носенето на идните отговорности.

Източник: glasove.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР