Действащият носител на приза за Най-полезен играч на НБА Джоел

...
Действащият носител на приза за Най-полезен играч на НБА Джоел
Коментари Харесай

Ембийд ще играе за САЩ на Игрите в Париж догодина

Действащият притежател на наградата за Най-полезен състезател на НБА Джоел Ембийд разгласи, че е заречен да играе за Съединени американски щати на идните олимпийски игри в Париж идното лято. Баскетболистът на Филаделфия 76-ърс имаше опция да играе и за Камерун и Франция, само че вместо това избра да бъде част от тима на „ янките “, който се обрисува да бъде цялостен със звезди.


ESPN съобщи, че роденият в Яунде център е удостоверил решението си пред изпълнителния шеф на националния тим на Съединени американски щати Грант Хил. Така 29-годишният МВП се причислява към плеяда от звезди, които намекнаха, че ще бъдат част от отбора на Олимпиадата във френската столица в опита на американците да се реваншират за третото си място на миналото международно състезание през август. ЛеБрон Джеймс, Кевин Дюрант и Стеф Къри споделиха тази седмица, че задачата им е да бъдат в тима, който ще се бори за пети пореден олимпийски златен орден в Париж.

Говорейки пред публицисти по време на подготвителна сесия на Сиксърс, Ембийд разкри, че е избрал да играе за Съединени американски щати заради „ фамилни “ аргументи и голямото си предпочитание да бъде част от Олимпийските игри. „ Беше мъчно. Очевидно е, че ми харесват и трите варианти. Знаете за родината ми, която обичам доста. Но в действителност желаех да бъда на Олимпийски игри. Това е моя цел и фантазия “, показа той.

Ембийд, който живее в Съединени американски щати, откогато е 16-годишен, добави, че раждането на сина му Артър през 2020, който е американски жител, също е повлияло на решението му. „ Добавяйки и обстоятелството, че синът ми е американец, и че пребивавам тук от толкоз дълго време. Просто усетих, че за последните няколко години, откогато той бе роден, всяко решение, което взимам, е на база фамилията ми. Да имам опцията да съставлявам Съединени американски щати и това, че синът ми е роден тук…в последна сметка в действителност желаех да играя на Олимпиадата “, сподели още центърът.

Наличието на Ембийд за Олимпийските игри дава още една страхотна алтернатива в офанзива за американците, които ще започват конкуренцията в Париж като тежки любимци за златото. Високият 213 см и тежащ 127 кг колос бе един от най-трудните за защитавани играчи през предишния сезон, като приключи със приблизително по 33.1 точки на мач, 10.2 битки и 4.2 асистенции. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР