Действащата шампионка в Диамантената лига и световна рекордьорка на 100

...
Действащата шампионка в Диамантената лига и световна рекордьорка на 100
Коментари Харесай

Амусан и Камачо-Куин подновяват съперничеството си в Полша

Действащата шампионка в Диамантената лига и международна рекордьорка на 100 метра с трудности Тоби Амусан ще възобнови съперничеството с олимпийската шампионка Джасмин Камачо-Куин на Диамантената лига в Силезия (Полша) на 16 юли.

Нигерийката Амусан завоюва диамантения трофей в последните два сезона, а на Световното в Юджийн предходната година сграбчи купата, като в полуфиналите реализира планетарен връх от 12.12 секунди.

Камчо-Куин пък беше най-постоянната победителка в Диамантената лига през 2022 година с шест победи от девет надпревари, в това число и триумфи над Амусан.

Пуерториканката усъвършенства върха на мемориалния шампионат “Камила Сколимовска ” в Силезия през предходната година с 12.34 сек.

“Това е съвършеното място да бягаш бързо. Ако си във форма, това е чудесна локация за персонален връх ”, сподели Камачо-Куин.

Действащият международен първенец и диамантен победител на 110 метра с трудности Грант Холоуей (САЩ) също ще застане на старт в Полша.

По-рано през сезона беше доказано присъединяване на международния рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис и на олимпийските първенци в скока на височина Мутаз Баршим и Джанмарко Тамбери.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР