Дейността на превозвачите в сивия сектор е нараснала с около

...
Дейността на превозвачите в сивия сектор е нараснала с около
Коментари Харесай

Множество нарушения при нерегламентиран превоз на хора през Дунав мост

Дейността на превозвачите в сивия бранш е повишена с към 30% през миналата година по отношение на миналата 2020

76 транспортни средства са спрени от придвижване за период от една година, като са свалени регистрационните им табели, а техните водачи са с отнети шофьорски книжки. Това стана ясно от среща сред регионалния шеф Анатоли Станев и шефа на Регионална организация „ Автомобилна администрация “ Венцислав Шахънов оповестиха от Областна администрация.

До глобите се е стигнало, след поредност от инспекции, в които са взели участие и органите на реда. В болшинството от случаите става дума за леки коли, като най-често нарушителите са залавяни в региона на гранично контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “. Те са правили транспорт без лиценз на лица, идващи от Европа или на такива, заминаващи за някоя от прилежащите страни.

Всеки от случаите е предаден на Районната прокуратура, защото има данни за осъществено закононарушение. Интересното е, че никой от провинилите се не е от Русе и надлежно всички коли са били с регистрационни номера от други области. Оказва се обаче, че активността на превозвачите в сивия бранш е повишена с към 30% през миналата година по отношение на миналата 2020-а.

„ Обикновено или пред наш чиновник, или пред чиновник на Министерство на вътрешните работи пътуващите са декларирали документално, че са платили транспорта до съответната страна. При всеки от случаите сме реагирали мигновено и сме съставили акт. Установявайки нарушаването, сме приложили сведения от пътуващите, че са заплатили това пътешестване и сме наложили насилствени административни ограничения, каквито са ни пълномощията по Закона за автомобилните транспорти. “, разяснява Шахънов. През сегашния туристически сезон, както и през идния летен се правят и всеобщи инспекции в регионите на по-големите почивни комплекси от региона, където рискът от нарушаване е и по-висок.

Областният шеф Анатоли Станев настоя и за усилване на контрола върху прецизното съблюдаване на разписанията на автобусните линии от междуградския превоз в района.

„ Сигурността на жителите е преди всичко, по тази причина желая те да пътуват с техническо-изправни моторни транспортни средства. Не желая и хората да стоят по спирките и да чакат нередовни линии. “, сподели още Станев. От своя страна Шахънов го увери, че се вършат непрекъснати инспекции и в скоро време следва актуализиране на разписанията на междуселищните рейсове, защото те не са обновявани от години и в последно време курсовете не са настоящи.

Продължават и инспекциите за техническа редовност на колите и дълготрайност на шофиране.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР