Дейността на Националният център за безопасен интернет (НЦБИ) е изключително

...
Дейността на Националният център за безопасен интернет (НЦБИ) е изключително
Коментари Харесай

Демерджиев: НЦБИ е важна за разкриването на престъпления срещу деца в интернет

Дейността на Националният център за безвреден интернет (НЦБИ) е извънредно значима за предварителната защита и разкриването на закононарушения против деца в интернет. В случай, че НЦБИ и горещата линия към него преустановят активността, си съществува заплаха от пораждане на вакуум, който няма по какъв начин да бъде напълнен от чиновниците на ГДБОП. Това декларира служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в отговор на депутатски въпрос, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тази празнота би лишила опцията на българските жители - родители, учители и деца, за бърза и съответна помощ, и би затруднила в допълнение чиновниците на Министерство на вътрешните работи в активността им по отсяване на сигналите за осъществено закононарушение от дейностите в интернет, които съставляват нарушение на правата на жители, само че не са закононарушения според Наказателния кодекс.

НЦБИ е главната организация в България, чиято активност е ориентирана към отбрана на сигурността и сигурността на децата в интернет пространството. От близо 15 години Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) - Министерство на вътрешните работи и НЦБИ работят в тясно съдействие. През този интервал се построиха доста положителни взаимоотношения и отличен темп на работа. Постъпилите в Центъра голям брой сигнали се одобряват, обработват и при подозрения за осъществено закононарушение от общ темперамент неотложно се рапортуват на чиновниците на отдел „ Киберпрестъпност " в ГДБОП за започване на следствие. В същото време хиляди български жители получават помощ и съответни препоръки по какъв начин да се защитят в интернет и какви стъпки е нужно да подхващат при осъществено по отношение на тях посягане ", прецизира още Демерджиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР