Деян Петков е оптимист за намирането на българския алпинист Боян

...
Деян Петков е оптимист за намирането на българския алпинист Боян
Коментари Харесай

Деян Петков: Смятаме, че Боян Петров е в лагер 1

Деян Петков е оптимист за намирането на българския планинар Боян Петров, който е в неопределеност в Хималаите. Петков е един от уредниците на експедицията и приказва в предаването " Здравей България " по Нова телевизия.

 Опитни шерпи търсят Боян Петров в Хималаите
Опитни шерпи търсят Боян Петров в Хималаите

Китайското държавно управление към момента не е разрешило потреблението на хеликоптер

" Обичайно е, че Боян Петров си е оставил телефона в базовия лагер, тъй като е очаквал един ден след него по маршрута да тръгнат неговите сътрудници, които имат собствен сателитен телефон ", съобщи Петков.

Деян посочи, че телефонът тежи, а батериите падат бързо в студено време:

" За да стопляш неща, до момента в който вървиш, би трябвало да ги държиш до себе си. Предполагам, че е предпочел да придвижва други неща.

Нормално е за една седмица да го няма. И различен път също се е случвало да няма връзка с него по 7 дни. Но пък сме имали информация от хора, които са вървели с него ".

Петков разкри, че Боян обича да се движи самичък, тъй като по този начин се усеща по-комфортно и може да върви със лично движение.

" Надяваме се до момента в който неговите сътрудници са се качвали към 3 лагер, той да е стигнал до върха, а след това да е тръгнал да се връща след тях ", добави той.

Смятаме, че той е в лагер 1, където има храна, вода и О2. Ако е там и времето е неприятно, няма причина той да потегля надолу, Боян е рационален ", съобщи Петков.

" Палатката се оставя и тръгваш да катериш върха. Някои хора даже не си взимат раницата. Те носят единствено най-необходимото. Това е напълно обикновено ", сподели различен от членовете на екипа на Боян Петров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР