Деян Николов, народен представител от ПП Възраждане“, определи действията по

...
Деян Николов, народен представител от ПП Възраждане“, определи действията по
Коментари Харесай

„Възраждане“ определи действията по обезопасяване на Паметника на Съветската армия като „подмолни“

Деян Николов, депутат от Политическа партия „ Възраждане “ , дефинира дейностите по обезопасяване на Паметника на Съветската войска в София като „ подмолни “ и на „ ръба на закона “.

На конференция Николов съобщи, че от „ Възраждане “ не престават борбата за опазване на българската историческа памет.

Николов изясни, че има  две процедури – едната е  по ремонт на паметника,  а другата по думите му е задействана „ тайно “ и е обвързвана с неговото обезопасяване.

Ерменков за похищението на Паметника на Съветската войска: Това води до възобновление на фашизма

Той заяви, че още предходната седмица са поискали от Областната администрация документите, свързани с обезопасяването на паметника. Николов уточни, че упорстват да получат констативния протокол за положението на паметника, заповедта на основния проектант и проекта за неговото обезопасяване.

Николов изясни, че в петък, предходната седмица, със заповед на регионалната администрация на  София полицията е отделила региона  и тогава е била сложена въпросната ограда, като хората на място са били избутани. На мен не ми харесва София да наподобява на военна зона, разяснява Николов.

От полицията ни предоставиха искане от регионалната администрация, заповед на основния проектант на София, че паметникът бил рисков, сподели Николов и заяви, че точно във въпросния проект за сигурност било записано, че би трябвало да бъде сложена такава ограда. Николов дефинира проекта като „ бутафорен “ и попита по какъв начин в последните 20 години въпросният
монумент не е бил рисков.

Николов уточни, че от  областната администрация са отказали  да дават информация за заповедта, както и за проекта за сигурност, въведен в деяние и още през днешния ден ще желаят още веднъж среща с регионалния шеф. Днес сме 30 август, ние към момента не можем да получим информация, разяснява Николов. Това, което регионалната администрация е предиздвикала полицията да направи, е нелегално, добави той.

Николов заяви, че са  получили информация, че се готви още нещо  – вишка, с която да стартират процедура по проучване на паметника. Затова от „ Възраждане “ оповестиха, че ще има масирано наличие на техни симпатизанти в региона на паметника – през днешния ден и на следващия ден.

Николов напомни, че България е подписала с Руската федерация конвенция за запазване и запазване на паметника.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР