Дея спорт Бургас завоюва исторически първи трофей за клуба, след

...
Дея спорт Бургас завоюва исторически първи трофей за клуба, след
Коментари Харесай

Дея спорт Бургас надви Левски във финала на Купата и стигна до исторически първи трофей за клуба

Дея спорт Бургас завоюва исторически първи трофей за клуба, откакто завоюва шампионата за Купата на България по волейбол, надигравайки във финала състава на Левски с 3:1 (25:20, 18:25, 25:18, 25:18) гейма.

Във финала в зала " Левски София " момчетата на Франческо Кадеду демонстрираха, че са по-добрият тим и справедливо стигнаха до крайния триумф, с който се реваншираха за провалянето от Хебър Пазарджик в разногласието за оценката преди година.

Иначе днешният дуел, който прочее опълчи водачите в Националната волейболна лига (НВЛ), стартира равностойно, като в първия гейм на няколко пъти волейболистите на Дея направиха опит да се откъснат в резултата, само че тези на Левски бързо съумяваха да възстановят равенството. Така се стигна до резултат 20:20, след който бургазлии влязоха в страхотна серия от сполучливи блокади, с която пречупиха своя противник за крайното 25:20.



Освен загубата на частта " сините " трябваше да преглътнат излизането от игра на главния си разпределител Симеон Николов, който получи контузия и бе наложително сменен от Стоил Палев. Това обаче по никакъв метод не повлия на домакините, които изцяло преобладаваха във втория сет и го затвориха с 25:18. В края се стигна и до ескалация на напрежението в залата, когато Георги Братоев влезе в пререкания с почитател на Левски, което докара и до червен картон за опитния играч, с който в действителност бе поставена и точка на гейма.

В началото на третия въпреки всичко гостите рано-рано демонстрираха, че не са повлияни от този процес и отвориха разлика от 3-4 точки, която в средата на частта набъбна до 8 при 20:12. До края опитният състав на Дея нямаше проблеми да завърши крайното 25:18, с което отборът поведе с 2:1 в геймовете.

Четвъртият сет още веднъж започва по-силно за тима от Бургас, който взе преднина при 8:4 и в хода на целия гейм контролираше ловко тази разлика. В края краткотрайният водач в НВЛ даже съумя да усили още задатъка си за крайното 25:18, което подпечата триумфа на Дея спорт в шампионата за Купата на България по волейбол при мъжете през този сезон.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР