"Девин има съвсем различна визия след четири години. Когато влязохме

...
"Девин има съвсем различна визия след четири години. Когато влязохме
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Красимир Даскалов: Само за 4 години променихме облика на Девин

"Девин има напълно друга визия след четири години. Когато влязохме в общината - имаше неосъществени планове, неизплатени фактури за милиони левове, запорирани сметки на общината от ЧСИ, нулева планова подготвеност за присъединяване по стратегии за финансиране от европейски структурни фондове, отказано финансиране за подмяната на водопроводите на Стоманово и Лясково, редица неизплатени действия по контракти за строителство и услуги, както и за извършени фестивали, полусрутени здания на кметствата в обитаеми места и детски градини, изчерпани гробищни паркове в Брезе, Лясково, Беден и Девин. Просрочените отговорности бяха за 5 млн.лв. ", сподели претендентът на ГЕРБ за кмет на Девен Крисимир Даскалов пред препълнената зала в Дома на културата в града. Той напомни също, че огромен интервал от мандата на екипа му е отишъл да се бори с тежкото завещание - да се изчистят основаните неуредици от предшествениците и да се погасяват задълженията на общината.

"Успяхме да разплатим 4 от дължимите 5 млн. лева за 4-те години без това да се отрази на популацията. Не вдигнахме налозите, не вдигнахме такса боклук, а всичко това стана с налагане на строга финансова дисциплинираност и непоколебим надзор на разходване на публичните средства ", съобщи Даскалов.

Той акцентира и основната поддръжка на страната за Девин в екипната работа с общинското управление. "Резултатът от това, че работим дружно с страната е забележим. За първи път в историята на Девин страната отпусна над 30 млн. лева за инфраструктурни планове. Благодарение на положителната връзка с държавното управление стана допустима реализацията на основната инвестиция за рехабилитация и реорганизация на топлопровода от Беденски бани до Девин. Това докара до разкриване на нови работни места и вложения. Само за последните две години растежът в туризма е над 30%. Държавата, в лицето на нашите депутати - доктор Дариткова и доктор Събев, на регионалната администрация - работи предпочитано за Девин. През последните 4 години Девин се трансформира в емблема на една от най-добре ръководените дребни общини в страната ", съобщи Даскалов.

Той не спести и проблемите. "Проблемът с кучетата го има на всички места в страната, само че ние, дребната община Девин, го решаваме с краткотраен подслон. Подмяната на уличното осветяване с нови LED лампи, подмяната на съдовете за боклук и други “, акцентира Даскалов. Той съобщи, че възнамерява, в случай че девинчани му гласоподават доверие още веднъж, да разкрие още едно общинско дружество - за туризъм и отдих, което да стопанисва ремонтиращия се сега градски басейн. „ Всички тези неща са действителни и ще се случат, в случай че получим вашето доверие. Внимателно чувам опозицията, само че в думите им прозират неистини и непросветеност “, разяснява Даскалов. Като основни планове на екипа си в бъдещия мандат той уточни асфалтирането на входната артерия на града, създаване на контра стена на опашката на язовир "Цанков камък ", цялостна замяна на водопроводната мрежа, газифициране на град Девин, създаване на панорамна площадка на връх Гребенец, преасфалтиране на улици и изцяло възобновяване на междублоковото пространство, ремонт и рехабилитация на пътя до местността "Лисичево ". "Тук имаме извоюван план, обезпечено е финансирането, преди 3-4 дни изп. длъжността кмет Владимир Солаков подписа контракта с определения реализатор на ремонтните действия. В момента върви съгласувателната процедура във фонд „ Земеделие “ и до 15 - 20 дни може да започва ", уточни кандидат-кметът.

Той показа желанието си за саниране и на останалите блокове в града. "Предвиждаме възстановяване на услугата сметосъбиране и сметоизвозване, създаване на нова спортна площадка в СУ „ Христо Ботев ", за което имаме увещание, че ще се обезпечи финансиране. Съвсем скоро ще стартира построяването на спортната площадка в кв. Настан ", сподели Даскалов.

На предизборната среща бе показана и листата от претенденти за общински съветници и претендентите за кметове на обитаемоте места в общината.

Силно обръщение насочи към публиката най-после ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова. "Тук съм като представител на Изпълнителната комисия на Политическа партия ГЕРБ, с цел да заявя безапелационната ни поддръжка за претендента за кмет на община Девин за втори мандат Красимир Даскалов. Подкрепата за всички, които са тук на тази сцена. Няма да ви увещавам в качествата на господин Даскалов, тъй като обстоятелствата приказват. Построеното приказва. За тези години Девин се промени. Има толкоз доста за дотъкмяване, има толкоз доста проекти, които са реалистични. Вярно е, че несъмнено популистките обещания звучат примамливо, само че дано бъдем реалисти! Ние, родопчани, сме крепко стъпили на земята. Нека да имаме вяра единствено на това, което в действителност може да се случи. Девин към този момент е видял ръководство и на Българска социалистическа партия, и на Движение за права и свободи, а композиция от двете може да се окаже в действителност злополука. Защото е доста значимо кой носи отговорност. При нас отговорността е ясна, една е и е позиционирана. За нас властта не е самоцел. Ние желаеме властта от вас, с цел да можем да служим на вас. И ще служим по единствения метод, който е вероятен - посредством работа, работа, работа за Девин “, прикани доктор Дариткова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР