Деветото издание на „Стани стипендиант на ЧЕЗ отличи най-успешните възпитаници

...
Деветото издание на „Стани стипендиант на ЧЕЗ отличи най-успешните възпитаници
Коментари Харесай

ЧЕЗ осигури шест нови стипендии за ученици от XII клас

Деветото издание на „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " отличи най-успешните ученици на професионалните гимназии в Западна България с електротехнически профил

Победители в деветото издание на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " за възпитаници станаха по двама дванайсетокласници от ПГТЕ „ Хенри Форд " - гр. София, БПГ „ Ичко Бойчев " - гр. Благоевград и ПГТЕ „ Христо Ботев " - гр. Монтана. Те получават стипендии за втория образователен период на 2020-2021 година в размер на 600 лв. и опция да аплайват с оценката от състезанието в четири висши образователни заведения - Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника, Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски " и Висшето транспортно учебно заведение „ Т. Каблешков ".

Тази година финалният трети кръг на състезанието се организира онлайн на 16.04.2021 година, при цялостно съблюдаване на противоепидемичните ограничения в страната. До него доближиха тимовете на шест професионални гимназии с електротехнически профил на територията на Западна България - БПГ „ Ичко Бойчев " - Благоевград, ПГ „ Акад. С. П. Корольов " - Дупница, ПГМЕ „ Н. Й. Вапцаров " - София, ПГТЕ „ Хенри Форд " - София, ПГТЕ „ Хр. Ботев " - Монтана, ПТГ „ Н. Й. Вапцаров " - Враца.



„ Преди всичко желая да ви поздравя за това, че стигнахте до финала на състезанието, макар провокациите и изискванията, в които се готвехте за надпреварата тази година. Запазете своя порив, желанието за триумф и познания. И не забравяйте, положителният екип постоянно е част от триумфа ", сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България в приветствие, излъчено онлайн пред участниците във финалния кръг.

Конкурсът „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " е една от най-ранните начинания на ЧЕЗ за поощряване на професионалното обучение в България. Той започва през 2012 година като част от графика на Министерството на образованието и науката за националните надпревари по специалности. Целта на надпреварата е да откри, поддържа и стимулира надарените експерти по електротехника. През годините програмата се разрасна и ЧЕЗ към този момент обезпечава и стипендии на студенти, както и на сираци и полусираци. Повече детайлности за „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " може да бъде открита на уеб страниците www.stipendiant.com и https://energyforthefuture.cez.bg/.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР