Деветото издание на ще се проведе в Плевен тази неделя,

...
Деветото издание на ще се проведе в Плевен тази неделя,
Коментари Харесай

Маратонът на приятелството в Плевен очаква участници от 16 държави

Деветото издание на ще се организира в Плевен тази неделя, 21 май, от 9 ч. Очаква се надпреварата да притегли стотици участници, а измежду записалите се са състезатели от 16 страни на пет континента.

Очаква се на старта да застанат представители на Австралия, Беларус, Англия, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Италия, Индия, Нова Зеландия, Украйна, Румъния, Съединени американски щати, Шри Ланка, Франция, Южна Африка и България. Най-възрастният участник в класическата отдалеченост от 42.2 км е на 86 години.

 Маратонът на другарството в Плевен притегли рекорден брой деца Маратонът на другарството в Плевен притегли рекорден брой деца

Освен маратонът, ще бъдат извършени полумаратон, съревнование на 10.55 км и щафета, както и 3-километров всеобщ крос. Отделно ще бъде извършен специфичният формат Fun Run Kids за най-малките.

" Създадохме обичаи за девет години и Плевенският маратон на другарството се трансформира в фамилно събитие и празник. Очакваме рекорден брой деца за Fun Run Kids, като единствено от главно учебно заведение " Васил Левски " в града към този момент над 120 деца са се записали за присъединяване в кроса ", съобщи Станимира Георгиева от " Айс-Оупън ", която е съорганизатор на маратона.

Традиционно и тази година Маратонът на другарството Плевен има благотворителна идея. Деветото издание ще поддържа " Готови за триумф ", като набраните средства ще бъдат за една стипендия на студент в Медицински университет в Плевен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР