Деветнадесет месеца след референдума за извеждането на Великобритания от ЕС,

...
Деветнадесет месеца след референдума за извеждането на Великобритания от ЕС,
Коментари Харесай

Брекзит към неизвестното

Деветнадесет месеца след референдума за извеждането на Англия от Европейски Съюз, с всички съпътстващи неписаният развой неясноти, рано сутринта в петък бе оповестено, че Брюксел, Лондон, Дъблин и Белфаст са се разбрали да се схванат. По въпросът, който внезапно щръкна като строшен крайник в договарянията, статутът на границата сред Република Ирландия и северната част на Смарагдовият остров. Което, както означи ръководителят на Съвета на Европейски Съюз, Доналд Туск, е единствено по себе си достижение за първата глава на договарянията. Ако не броим обстоятелството, че ни остават още 18 месеца да приключим целият развой и реализираме съглашения по идващите две глави. Втората от които визира бъдещите търговски връзки сред Англия и Европейски Съюз след Брекзит и върху която лежи теорията на цялата тактика на Лондон за излизане от Европейски Съюз. Която на практика към момента не съществува.

Защото до момента в който се нищеше цялата телефонна драма през последната седмица (кой кум, кой сват и кой на булката брат) сред гореспоменатите четири столици, Народното събрание на Англия изслуша държавният си секретар по Брекзит, Дейвид Дейвис. Който изпитан от опозицията трябваше да признае, че освен в никакъв случай не е укривал от английските депутати и гласоподаватели анализите за вероятните обществени стопански и търговски резултати от Брекзит, само че и че същите в никакъв случай не са правени действително. Шах!

И в случай че това не е задоволително объркващо за вас, в така наречен „ реализиран прогрес “ съгласно другите версии, страните са поели ангажимент да „ няма граница “ сред „ Севера и Юга “ в Ирландия, само че и да няма такава сред двата острова. Последното към момента събира погледите на анализаторите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР