Девети ден продължава акцията по издирването на изчезналите в язовир

...
Девети ден продължава акцията по издирването на изчезналите в язовир
Коментари Харесай

Девети ден: Продължава издирването на изчезналите рибари край Бургас

Девети ден продължава акцията по издирването на изчезналите в язовир “Мандра “ край Бургас риболовци.

Нначалникът на работа „ Управление при рецесии, публичен ред и сигурност “ към община Бургас Веселин Василев посочи, че във водоема има няколко лодки.

Към този миг водолазните екипи са прекратили претърсването под вода, само че остават в подготвеност да реагират. Не са спирали и обходите по крайбрежията на язовира от пешеходни двойки, които са на терен.

" Все още няма взето решение какъв брой време ще продължат дейностите по издирването " , посочи Василев. От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи прецизираха, че този въпрос евентуално ще бъде разискван в идващите дни. 

Припомняме, че риболовците, които се търсят - 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас са в неопределеност от 27 ноември. Според получения от техни близки сигнал в полицията на идващия ден, двамата влезнали във водоема към 23:30 часа с надуваема лодка и недобре екипирани за ниските температури през нощта.

Плавателният съд беше открит, изхвърлен на брега, на 29 ноември. В първите дни акцията по издирването на мъжете протече при доста неприятни метеорологични условия. До момента службите и доброволци, в това число от вътрешността на страната, използваха дронове с термокамери и лодки със сонари, само че без триумф. Водолазните екипи също не откриха следи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР